Med anledning av riskerna för smittspridning av COVID-19 kommer de inledande omgångarna att behöva spelas utan publik på läktarna efter direktiv från Folkhälsomyndigheten. Det innebär att du som har seriebiljett inte kommer att kunna nyttja det så länge myndighetens riktlinjer är i kraft. Vi kan i nuläget inte säga hur länge det dröjer innan matcherna åter kan spelas med publik. Att värna om folkhälsan är ett överordnat mål.

IF Elfsborg vill informera dig som är seriebiljettsinnehavare om de alternativ föreningen kan erbjuda samt vilka rättigheter du som konsument har vid spel utan publik. Det är naturligt att du redan nu undrar vad som gäller när du inte har möjlighet att besöka matcherna. Vi har samlat några frågor och svar för att försöka tydliggöra vad som gäller. Om du har ytterligare frågor är du välkommen att höra av dig via mejl till [email protected]

Allsvensk fotboll inför tomma läktare är inte detsamma. Vi kommer alla – spelare, ledare, funktionärer och inte minst alla åskådare som hade velat vara på plats – att sakna inramningen och upplevelsen. Att spela utan publik innebär också en ekonomisk utmaning av stora mått. Uteblivna intäkter sätter hård press på IF Elfsborgs ekonomi. I dessa svåra tider behöver vi allt stöd vi kan få från våra trogna seriebiljettsinnehavare.

  1. Jag väljer att stötta IF Elfsborg och kommer inte begära någon återbetalning.
    IF Elfsborg är oerhört tacksamma för alla som väljer det här alternativet. Vi hoppas att många  ger sitt stöd genom den tuffa tid som väntar. Fyll i dina uppgifter nedan och du väljer att stå kvar vid din seriebiljett 2020.

FYLL I FORMULÄRET HÄR

För dig som väljer att inte begära någon återbetalning. Får ni gärna sprida vidare budskapet genom att använda bilderna nedan i era sociala medier.

Bild till Twitter:

Bild till Instagram och Facebook:

_________________________________

Kan jag få ersättning för matcher som spelas utan publik?
Ja, du kan få ersättning för de evenemang som du på grund av myndigheternas riktlinjer inte kan besöka.

2. Jag har tyvärr inte ekonomiska möjligheter att avstå från ersättning. Vilken ersättning kan jag få?

Seriebiljetten består av en serie av totalt 15 evenemang (Allsvenskan herr) samt damernas matcher. Ersättning utgår proportionellt mot det antal matcher du inte kan se på grund av myndigheternas riktlinjer. Om det blir fem allsvenska matcher utan publik kan du få ersättning motsvarande fem femtondelar av din seriebiljett.

Behöver jag ansöka om att få ersättning?
Ja, du behöver skicka in ett ersättningsanspråk till föreningen. Ersättningen kommer efter att vi har behandlat din ansökan. Ansökan skickas i form av ett mejl till [email protected]

När kan jag ansöka om ersättning?
Eftersom vi först efter att hela säsongen 2020 är spelad vet hur många matcher som spelades utan publik, kan du lämna in ditt ersättningsanspråk för de matcher du har gått miste om efter att omgång 30 av Allsvenskan är spelad. Innan dess har IF Elfsborg inte möjlighet till att behandla ansökningar om återbetalning.

IF Elfsborg är oerhört tacksamma och ödmjuka inför det stöd, engagemang och kärlek ni visat för föreningen under dessa tider. Vi är övertygade om att vi med er hjälp tillsammans kommer se till att föreningen står stark den dag då vi får spela med publik på Borås Arena igen. Era insatser för IF Elfsborg har och kommer att vara oerhört viktiga för oss, i föreningens kanske mest utmanande tid någonsin. Tack! 

Coronapandemin har påverkat oss alla, både ur ett hälsoperspektiv som ur ett ekonomiskt perspektiv. Vi är många Elfsborgare. Alla har olika förutsättningar och omständigheter att ta hänsyn till. IF Elfsborg har full respekt för dig som inte har möjligheten att avstå återbetalning av din seriebiljett och troligtvis har ni varit med och stöttat oss på andra sätt. Oavsett hur du väljer att göra är du alltid en Elfsborgare och vi hoppas att få välkomna både dig och alla andra tillbaka till arenan när omständigheterna är annorlunda. Ta hand om dig!

Fyll i formuläret nedan om du vet redan nu att du vill stå kvar vid din seriebiljett som ett stöd till föreningen.

Vi Tillsammans!