På söndag är det allsvensk premiär borta mot IFK Göteborg. Det innebär även premiär för spelarnas nya inmarschjacka, en fortsättning på succén med årets matchtröja med den klassiska E-revären på armarna och lejonet i nacken. En symbol för supportrarnas stöd som spelarna bär med sig in på planen inför match.

Modellen för 2020 års inmarschjacka är en fortsättning på vår hyllning till den klassiska Elfsborgströjan ifrån åren 1976-1980. En i grunden helgul Elfsborgströja med en historisk detalj på axlarna. Under flera år ifrån slutet av 70- och början på 80-talet bar IF Elfsborgs spelare en egendesignad revär med bokstaven ”E”, ifrån den unika Elfsborgstexten på tröjor och byxor.  På årets matchtröja återfinns den historiska revären på axlarna. En påminnelse om ett 70-tal där ett ungt Elfsborgslag, anfört av Thomas Ahlström, satte avtryck när de stormade fram inom svensk fotboll.

– IF Elfsborg, Umbro och Intersport arbetar sedan 2018 nära IF Elfsborgs supportrar med det övergripande målet att färga Borås Arena gul. Under 2019 märktes stora framsteg i en kulturförändring kring att bära matchtröja. Vi ser den gula färgen som en tydlig identitetsmarkör för IF Elfsborg när vi arbetar med att stärka inramningen, locka mer publik till matcherna och öka merchendise-försäljningen. Vi arbetar aktivt med matchtröjan och vår nya inmarschjacka som finns att köpa för supportrar är nästa steg för att fler bära gult och bidra till inramningen, säger Eric Sjölin.

Du hittar jackan till försäljning via nätet HÄR

Den finns även till försäljning hos Intersports butiker i Knalleland och centrum i Borås.