Det blev en varm men härlig premiär när U-truppen besegrade Östers IF på Borås Arena.

En seriepremiär innebär allt som oftast ensiffrig temperatur, lite regn i luften och mörker som hör mars månad till. Men det är annorlunda i år. Detta byttes istället ut mot högsommarvärme och strålande sol – trots det seriepremiär.

Elfsborg ställde upp på Borås Arena när Östers IF gästade i P19 Allsvenskans premiärmatch. Två lag som längtat efter tävlingsmatch fick nu hantera en tuff tryckande värme och sol.
– Det var en osäker inledning som också var lite halvskakig. De skapade någon chans på fast situation, det var lite tekniska misstag och man kom fel in i några situationer, men det är naturligt när det är så längesedan vi spelade match. Killens ska ha all heder då det totalt sett såg bra ut, säger tränare Tobias Linderoth.

Första halvlek blev mållös men det dröjde inte många sekunder innan Besfort Zeneli gjorde säsongens första mål i 46’ minuten vilket givetvis gav en bra start på andra halvan av matchen.
– Det var givetvis bra för oss att ta ledningen, särskilt då vi haft bra tryck i slutet av första halvlek. De hade en chans att kvittera ganska omgående men därefter för vi matchen, lyckas göra ytterligare mål och får lite luft samtidigt som vi har fler chanser att göra mål, fortsätter Tobias.

Zenelis två mål gav arbetsro

Besfort Zeneli gjorde även 2-0 halvvägs in i andra halvlek och i slutet kunde Kevin Liimatainen göra 3-0 i 82’. Därmed blev det en rejält bra start på en ganska oviss premiär.
– Det såg förvånansvärt bra ut och vi fick ett kvitto på att det vi jobbat med under våren varit bra. Nu kan vi komma in i rytmen med tävlingsmatcher och jag är väldigt nöjd med killarna i dag. Spelmässigt har vi mycket bra att ta med oss såväl offensivt som defensivt, säger Tobias.

Ytterligare en match väntar innan midsommar, därefter lite sommaruppehåll.
– Killarna behöver ledighet. Även om vi inte spelat matcher under våren har vi tränat på och inte haft ledigt så det behöver vi också, avslutar Linderoth.

IF Elfsborg – Östers IF 3–0 (0–0)

Mål: 1–0 Besfort Zeneli 46′, 2–0 Besfort Zeneli 60′, 3–0 Kevin Liimatainen 82′

Startelva: 31. Sebastian Jonsson (mv), 2. Viktor Widell, 3. Gustav Broman (K), 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 9. Musa M’Benga, 10. Jack Cooper Love, 11. Otto Vallentin, 12. Jonathan Levinsson
Ersättare: 30. Max Helge (mv), 13. Filip Gustafsson, 16. Besfort Zeneli,  17. Teodor Svensson, 18. Daniel Miljanovic, 19. Mattias Mannerstål