200622 Elfsborgs Robert Gojani och Helsingborgs Anthony van den Hurk under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Elfsborg den 22 juni 2020 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0011

Mållöst på Olympia i chansfattig tillställning

Publicerad: 2020-06-22 20:57, Uppdaterad 2020-06-22 21:01

Efter en målrik match full av chanser senast mot Hammarby så skulle måndagens möte med Helsingborgs IF bli raka motsatsen. Inte konstigt nog slutade då matchen också 0–0.

Den första halvleken på Olympia den här måndagskvällen var en chansfattig historia. Såväl hemma- som bortalaget lyckades avlossa ett par skott, eller försök till skott, var. Men mycket mer än så lyckades man inte komma till.

Pausvilan gjorde dock IFE gott och i den andra halvleken skruvade man verkligen upp tempot. Dessutom började man slå allt mer distinkta bollar som hittade fram till mottagaren.

Redan tre minuter in i den andra halvleken visade Di Gule prov på detta. Tim Rönning satte igång snabbt och inom loppet av några sekunder var man framme långt in hos motståndarna och vann där en hörna.

Matchens allra hetaste målchans kom till mitt i den andra halvleken. Nyss inbytte Samuel Holmén drev på framåt i pressen och vann en andraboll – och tryckte till direkt. Mittfältaren fick till ett riktigt tungt skott med vänsterfoten som satte Anders Lindegaard rejält på prov.

Tillsammans med Holmén kom även Marokhy Ndione in på planen för att göra Per Frick sällskap där uppe på topp. Drygt tio minuter senare byttes även Deniz Hümmet och Jacob Ondrejka in.

Elfsborg kunde vaska fram ytterligare några chanser mot slutet, men det ville sig inte riktigt den här aftonen. Matchen i den tredje allsvenska omgången mot Helsingborgs IF slutade 0–0.

Nästa match för IF Elfsborg är på torsdag. Då väntar bortamatch mot BK Häcken i Svenska Cupens slutspel.

Helsingborgs –IF Elfsborg 0–0 (0–0)

Startuppställning (4-5-1): Tim Rönning–Christopher McVey (69), Joseph Okumu, Leo Väisänen, Simon Strand–Rasmus Alm (69), Simon Olsson, Frederik Holst, Robert Gojani (78), Jesper Karlsson (87)–Per Frick (78)

Ersättare: Mathias Dyngeland, Gustav Henriksson, Samuel Holmén (69), Deniz Hümmet (78), Jacob Ondrejka (78), Marokhy Ndione (69), Isaac Prince Kouame (87)