På söndag 28 juni kl. 15:00 på Kronäng Arena skrivs historia. IF Elfsborgs damlag gör sin första match i seriesammanhang. För motståndet står Kronängs IF.

I månader har laget tränat och förberett sig inför säsongen. Ett seriespel som var tilltänkt att först starta i april men som av pandemin flyttats framåt i tiden. Det har varit en märklig situation och en tid som varit en utmaning för laget säger huvudtränare Joakim Carlsson.
-Man ser att enbart träning inte riktigt ger den här lilla boosten som man normalt får vid match. Det har varit lite frustrerat och det har man märkt på spelarnas humör, inställning och tempo. Men i det stora hela tycker jag att vi handskats med situationen väldigt bra. Den här veckan har jag känt att vi höjt oss kvalitetsmässigt och tempomässigt och man märker på tjejerna att nu är någonting pågång, säger Carlsson.

Laget har inte kunnat spela träningsmatch på över tre månader och den senaste matchen laget fått testa formen i var i Distriktsmästerskapen mot IFK Öxnevalla i slutet av mars månad. Men så i tisdags under premiärveckan dök ett läge upp att möta IFK Göteborgs F13/F14-lag. Ett bra test och ett viktigt genrep inför säsongen.
-Viktigast för mig var att få se spelarna efter tre månader av bara träning. Var vi ligger i tajmingen, i våra positioner och i tempot. Det var också viktigt att laget fick känna lite på spänningen man får i en match. Det blir ett annat tempo när man spelar match, man har till exempel ett motstånd som är mycket aggressivare och utför andra saker på planen som man kanske inte får uppleva på träning, säger han.

Vad finns det gnugga på inför premiären?
-Nu har vi bara en träning innan vi ska spela, men det gäller att sätta vår rörelse, vårt passningsspelet och våra mottagningar. Mycket grunder, säger Joakim Carlsson.

Taggad inför söndag?
-Absolut!

Se hela intervjun med huvudtränare Joakim Carlsson på Elfsborg Play.