Imorgon söndag spelar IF Elfsborgs damer sin första seriematch någonsin – en efterlängtad och historisk händelse i föreningens 116-åriga historia. Inför premiären träffade vi anfallaren Sara Jardving och försvararen Gabriella Uddh för en intervju om premiärmatchen, statusen i laget och om hur vårens utmaning varit.

Uddh och Jardving. Två rutinerade spelare i ett ungt IF Elfsborg. De har med sin rutin och erfarenhet varit viktiga pjäser i uppstarten av IF Elfsborgs damlag. I och med situationen runt pandemin har det inte varit en lätt start, mycket har handlat om att motivera, stötta och få igång laget under tiden det inte spelats matcher.
-Vi har ju fortsatt att träna på och lika hårt som vi gjorde under de första månaderna. Ju längre tiden har gått desto mentalt tuffare har det varit. Att orka hålla uppe nivån, göra alla löpningar, all styrketräning och sådant som man normalt sett inte brukar göra under matchperioder. Nu känns det däremot som att det har släppt och alla är taggade inför att spela match, säger Jardving.

Kolla in hela intervjun med Sara och Gabriella på Elfsborg Play.