Under föregående vecka besökte närmare 138 barn ifrån hela landet IF Elfsborg för att uppleva hur det är att vara fotbollspelare på heltid.

Vi tog ett snack med Jakob som ansvarar för årets fotbollsskola om hur allt har fungerat.
Kan du beskriva vad Camp Elfsborg Fotbollsskola är för något?
– Fotbollslägret är öppet för alla mellan 10-14 år. Vi gör inget sportsligt urval bland deltagarna utan välkomnar alla, oavsett fotbollsbakgrund. Återigen har vi med deltagare ifrån landets alla hörn under campen, vilket är fantastiskt roligt!
Träningsuppläggen går i linje med föreningens spelarutvecklingsplan. Vi utbildar spelarna i föreningens värdegrund, ordnar möten med våra A-lagsspelare och låter deltagarna få en inblick i vad som krävs för att bli professionell fotbollsspelare.
Med lägret i stort ser vi tre större syften. Dels vill vi hjälpa till att utveckla fotbollsspelarna som kommer på besök. Detta genom välstrukturerade träningspass, kostorientering och möten med förebilder och fotbollskunniga personer i och runt föreningen. Det andra syftet är att vi vill utveckla människan. Att vi vill ta ett socialt ansvar och vägleda deltagarna när det kommer till kamratskap, disciplin och se till att deltagarna fungerar bra i grupp. Slutligen är det såklart viktigt att deltagarna tycker det är roligt och meningsfullt. Vi genomför många aktiviteter och strävar ständigt efter att locka fram så mycket glädje som möjligt!
I år är det ett nytt upplägg på lägret. Hur har det fungerat? 
– Det var ett annorlunda år, men det har fungerade riktigt bra. Övernattningen uteblev och vi har självklart tagit hänsyn till en hel del restriktioner och rekommendationer. I övrigt är mycket sig likt. Vi genomförde åtta träningspass, besökte Alidebergsbadet, fick besök av ett gäng spelare ifrån A-truppen, hade en fotbollstennisturnering, genomförde en värdegrundsgenomgång, kollade in vår nyrenoverade arena och en hel del andra saker. Ledarna får även i slutet gemensamt utse en ”bästa kompis” från lägret, en utmärkelse som vi värderar väldigt högt!
Det är få saker som slår högre än att blicka ut över ett fyllt Ryda Sportfält och ta in all glädje och energi som finns där under dagarna. Vi får såklart hoppas att alla deltagare åker hem med ny kunskap, nya minnen och återkommer nästa år igen!
Vi vill tacka våra grymma ledare för det fantastiska engagemang de bidragit med under denna lägerveckan och hoppas på att få se ännu mer unga talangfulla spelare nästa sommar.