Full fart med aktiviteter på stadsdelarna i Borås

Publicerad: 2020-07-22 11:00, Uppdaterad 2020-07-22 11:03

Under sex veckor driver IF Elfsborg sommaraktiviteter på utvalda stadsdelar i Borås. Satsningen görs i ett samarbete med Borås Stad och AB Bostäder vilket möjliggör för 50 ungdomar att arbeta med fysiska aktiviteter för barn i olika åldrar på Norrby, Hässleholmen, Hulta och Göta.

Vedad Aganovic är ansvarig för projektet hos IF Elfsborg
– Genom vårt samhällsarbete i Vi Tillsammans arbetar IF Elfsborg för att bidra till en större rörelseglädje och närvaro i hela staden. Sommarens aktiviteter på Norrby, Hässleholmemn, Hulta och Göta är en del av arbetet där föreningen bidrar till att barn får ett bra sommarlov. Seddan tidigare år brukar IF Elfsborg ta emot 15 ferieungdomar som arbetar med föreningens egen sommarfotbollsskola bland annat. Bakgrunden till den stora utökning av antalet ferieungdomar (totalt 65 platser) handlar om att Borås Stad tidigt signalerade att de behövde hjälp att få ut ungdomar i sysselsättning inför sommaren då många företag och  andra verksamheter tackade nej med tanke på Corona-läget.

– Ifrån IF Elfsborgs sida insåg vi att det nu är ännu viktigare att det finns bra aktiviteter att sysselsätta sig med under sommaren för att skapa trygghet ute på stadsdelarna. Våra ferieungdomarn har fått en introduktion i vår värdegrunds- och ledarutbildning för att i sin tur bedriva fotbollsaktiviteter men även basket, kubb, brännboll, pyssel, lekar – helt enkelt möta de önskemålen som barnen på varje område kommer med.  Vi arbetar tätt tillsammans med AB Bostäder, fritidsgårdarna och mötesplatserna på respektive område under de här sex veckorna och vi upplever samarbetet som väldigt bra avslutar Vedad.

Genc Avdiu ifrån det kommunala bostadsbolaget AB Bostäder
-Att kunna erbjuda feriearbete är en möjlighet för ungdomar att få insyn i hur arbetslivet fungerar samt att skaffa sig en arbetslivserfarenhet som är förberedande för det kommande arbetlivet. Jag är väldigt nöjd med att IF Elfsborg tog tillfället i akt och kunde hjälpa Borås Stad att placera ut 50 ungdomar hos dem. Att deras arbete innebär att erbjuda barn i fyra olika områden i Borås ett meningsfullt sommarlov är något som ligger rätt i tiden. Detta är ett initiativ som är utvecklande för ferieungdomarna och även för våra bostadsområden där fysiska aktiviteter är ett önskat och uppskattat inslag.

Sommarktiviteterna IF Elfsborg genomför under juni och juli är en del av föreningens samhällsarbete Vi Tillsammans, läs mer.

 

 

Huvudpartners Officiella sportleverantörer