En urstark första halvlek i torsdagens bortamatch mot Mjällby AIF bäddade för tre poäng. Segersiffrorna skrevs till hela 0–5 (0–4) för IF Elfsborg i allsvenskans tionde omgång.

Det var utan tvekan en riktig rivstart från IFE:s sida. Det tog inte mer än några sekunder innan man dundrade fram mot Mjällbys straffområde och visade därmed vad som komma skulle.

Innan klockan passerat tio minuter avlossade Jesper Karlsson ett avslut som resulterade i en hörna. Den efterföljande hörnan tog han själv hand om, och hittade in till Gustav Henriksson som vackert nickstyrde in matchens första mål och hans första i allsvenskan.

Sedan dröjde det dryga minuten innan det var dags igen, men den här gången fick Jesper Karlsson istället göra målet. Johan Larsson hittade in till Karlsson i offensivt straffområde, och med en läcker touch fick han med sig bollen och placerade därefter in 2–0-målet.

En fin start – men det skulle komma mer. Dubbelt så många mål, till och med, innan halvlekens slut. Först var det Gustav Henriksson som skulle komma att bli tvåmålsskytt den här kvällen efter assist från Rasmus Alm. Även den här gången med pannan. Därefter mötte Rasmus Alm upp ett inspel från Jesper Karlsson på bästa sätt inne i Mjällbys straffområde och 0–4 på resultattavlan var ett faktum när 35 minuter avverkats.

Till den andra halvleken avlöste Christopher McVey kollegan Johan Larsson på högerbacken, och strax efter äntrade Samuel Holmén och Marokhy Ndione planen.

Även Jacob Ondrejka fick komma in i det här mötet som i den andra halvleken blivit en, inte konstigt nog, alltmer avslagen historia. Full av energi satte han full fart framåt i sina löpningar – och fick också kröna sitt inhopp med ett mål med kvarten kvar att spela. Därmed fick även Ondrejka sätta dit sitt första i allsvenskt spel.

Det var en härlig sommarkväll på alla sätt och vis på Strandvallen den här aftonen, åtminstone sett med Elfsborgsögon. Matchen slutade 5–0 i IF Elfsborgs favör som därmed säkrade säsongens femte seger. På söndag väntar nästa nykomling, Varbergs BoIS, hemma på Borås Arena.

Mjällby AIF–IF Elfsborg 0–5 (0–4)

Målen: 0–1 Gustav Henriksson (10), 0–2 Jesper Karlsson (11), 0–3 Gustav Henriksson (26), 0–4 Rasmus Alm (35), 0–5 Jacob Ondrejka (74)

Startuppställning (4-5-1): Tim Rönning–Johan Larsson (46), Gustav Henriksson, Leo Väisänen, Simon Strand–Rasmus Alm, Simon Olsson (58), Sivert Heltne Nilsen (75), Frederik Holst, Jesper Karlsson (66)–Per Frick (58)

Ersättare: Mathias Dyngeland, Christopher McVey (46), Rami Kaib, Samuel Holmén (58), Robert Gojani (75), Jacob Ondrejka (66), Marokhy Ndione (58)