U17-laget återupptog seriespelet under lördagen när gulsvart åkte till Göteborg. 

IF Elfsborg återupptog seriespelet i P17 Allsvenskan Södra under lördagen. Endast två omgångar hann avverkas innan sommaruppehållet, efter det att halva serien strukits och speldatum fastslagits för hösten. Gulsvart tog en meriterande seger på bortaplan mot Helsingborgs IF för att sedan förlora hemmapremiären med med uddamålet mot Trelleborg.

Därefter väntade ett cirka tre veckor långt uppehåll innan det att laget återupptog träningen. En träningsmatch spelades för en vecka sedan för att få lite matchtempo igen – och nu stod alltså Örgryte IS för motståndet. Örgryte hade förlorat sina första två seriematcher och ville nu visa att de gnuggat på under uppehållet för att få ihop årets första poäng.

Målrik första halvlek

Det var också hemmalaget som fick en riktigt bra start på matchen när bollen gick i nät redan i den fjärde minuten. Elfsborg fick en liten uppförsbacke men repade mot, spelade in sig i matchen och när matchen var en halvtimma gammal kom också kvitteringen genom Dennis Kjellberg.

Avslutningen av den första halvleken skulle dock bli målrik. Med två minuter kvar återtog hemmalaget ledningen, men i 45′ minuten kunde Theo Lind återigen sätta bollen i nät till kvitteringsmålet. Ett moraliskt viktigt mål att med sig in i andra halvlek.

Laget kämpade till sig poäng

Den andra halvleken blev sedan en kamp och det var två lag som givetvis ville återta ledningen, men några mer mål blev det inte i matchen. Elfsborg fick också avsluta matchen med decimerat manskap de sista minuterna, men ÖIS kunde inte forcera in ett mål trots en man mer. Därmed fick Elfsborg en poäng ytterligare att ta med sig hem i bussen till Borås.

Nästkommande match för Elfsborg är västderby mot IFK Göteborg, även denna match i Göteborg vilken spelas under nästkommande helg.

Örgryte IS – IF Elfsborg 2–2 (2–2)

Mål: 1–0 4′, 1–1 Dennis Kjellberg 32′, 2–1 43′, 2–2 Theo Lind 45′,

Startelva: 1. Alex Rahm (mv), 2. Stefan Ceganjac, 3. Otto Gustafsson, 4. Mohamed Adam, 5. Amer Jusic (K), 7. Carl Mauritzson, 8. Isaac Antonsson, 9. Dennis Kjellberg, 10. Theo Lind, 12. Arian Sawsani, 14. Andrés Lindberg
Ersättare: 30. Lucas Söderberg  (mv), 6. Adam Johansson, 11. Filip Persson, 13. Jonatan Johansson, 15. Edon Goq, 17. Max Sandberg Castro