Det blev målkalas på Borås Arena när Varbergs BoIS var på besök under söndagen. IF Elfsborg var på väg mot tre poäng via en 3–2-ledning, men gästerna lyckades kvittera i matchens slutskede.

IF Elfsborg hade svårt att komma in i söndagens allsvenska möte med Varberg. Istället var det gästerna som tidigt kunde ta ledningen. Daniel Krezic slog in en boll i straffområdet som nådde hela vägen fram till Tashreeq Matthews som satte bollen i nät i den åttonde minuten.

Men med matcher som den mot Kalmar FF tidigare i år, där IFE vände underläge till seger i matchens absoluta slutskede, i färskt minne var det utan att Elfsborg blev på något sätt stressat.

Däremot hade man fortsatt svårt att få till det i offensiven. Ofta satte man in tidiga inlägg och bollar framåt, men tajmingen lagkamraterna sinsemellan fanns inte riktigt och istället hamnade de allt som oftast hos August Strömberg i gästernas mål.

När matchen närmade sig halvtimmen började det dock sakteligen bli ett IF Elfsborg på planen som man kände igen. Från att ha svårt att komma till lägen tog man sig allt oftare in i motståndarnas straffområde och allt fler bollar hittade in till de offensiva spelarna.

Johan Larsson, som gärna fyller på framåt, skulle komma att bli belönad för sitt slit. I den 33:e minuten hittade en boll in till honom i straffområdet och i samband med att han skulle ta sig förbi sin motståndare hakades han upp. Domare Mohammed Al-Hakim pekade bestämt på straffpunkten, och Jesper Karlsson rullade kyligt den efterföljande straffen i mål.

Om IF Elfsborg inledde den första halvleken på ett svagare sätt så var början av den andra halvleken raka motsatsen. Samuel Holmén och Rami Kaib bytte av Simon Olsson respektive Simon Strand och Di Gule hade fått upp självförtroendet efter det viktiga kvitteringsmålet. Under den inledande kvarten radade man upp heta målchanser.

Per Frick var allt som oftast inblandad kring bollarna som hittade in i straffområdet. Förgrundsfigurerna till de chanser som skapades var inte sällan Jesper Karlsson och Rasmus Alm.

Med drygt 20 minuter kvar att spela slog Jesper Karlsson en hög boll mot Rasmus Alm. Den senare lurade sin försvarare, plockade med sig bollen läckert för att avslutningsvis vricka in bollen i mål med yttersidan. Elfsborg i ledning!

Den ledningen skulle dock bli kortvarig. Erion Sadiku stormade fram och avslutet från straffområdeslinjen hittade, via styrning, hela vägen in i mål till 2–2. Ett likaläge, som även det skulle bli kortvarigt då det nu istället var Elfsborgs tur att replikera. Ett studsande inspel var på väg mot Jesper Karlsson i den bortre delen av straffområdet. Karlsson väntade in bollen, laddade och via ett artistnummer halvcykelsparkade han in 3–2.

3–2 stod sig sedan, och det såg också ut att bli slutresultatet. Men på hörna i den 95:e minuten, matchens allra sista läge för Varberg, lyckas gästerna kvittera. Därefter kom slutsignalen och matchen slutade istället oavgjort.

I nästa omgång väntar IK Sirius på Borås Arena. Den matchen spelas måndag 3 augusti.

IF Elfsborg–Varbergs BoIS 3–3 (1–1)

Målen: 0–1 Tashreeq Matthews (8), 1–1 Jesper Karlsson (33, straff), 2–1 Rasmus Alm (67), 2–2 Erion Sadiku (70), 3–2 Jesper Karlsson (72), 3–3 August Strömberg (90+5)

Startuppställning (4-5-1): Tim Rönning–Johan Larsson, Gustav Henriksson, Leo Väisänen, Simon Strand (46)–Rasmus Alm (90+4), Simon Olsson (46), Sivert Heltne Nilsen, Robert Gojani (64), Jesper Karlsson (86)–Per Frick

Ersättare: Mathias Dyngeland, Christopher McVey (90+4), Rami Kaib (46), Frederik Holst (64), Samuel Holmén (46), Deniz Hümmet, Marokhy Ndione (86)

Varning, IFE: Robert Gojani (45)