Damlaget är tillbaka i träning efter ett kortare uppehåll. Nu laddar man om inför uppstarten av seriespelet den 7 augusti då laget möter Hus FF på Borås Arena. Laget har dock inte helt varit fria från träning under de drygt tre veckor långa uppehållet, utan har tränat på egen hand via olika träningsprogram.

-Nu är vi tillbaka i full träning och jag tycker att det har sett bra ut. De har under uppehållet fått ett träningsprogram med styrke- och löpövningar att jobba med. De har fått känna av lite press att även under uppehållet hålla igång kroppen så att vi inte behöver börja om från början, säger huvudtränare Joakim Carlsson.

För snart en månad sedan drog det historiska och efterlängtade seriespelet igång och vi alla Elfsborgare minns söndagen den 28 juni med stor glädje. På Kronängs Arena lyckades IF Elfsborg vinna med hela 1-5 mot Kronängs IF efter ett historiskt första-mål av mittfältaren Leann Nyström. Men trots det positiva resultatet är huvudtränare Carlsson klar och tydlig med att det finns flera förbättringsmöjligheter inför kommande seriematch.

-Det fanns flera saker vi såg att vi behöver jobba vidare med. Vi märkte, kanske framförallt i de första 20-25 minuterna, att vi enskilt transporterar väldigt mycket boll och vill avgöra på egen hand. Vi måste istället jobba med bolltempot i laget för att få motståndarna att förflytta sig och öppna upp ytor för oss. Något vi såg bättre utav i andra halvlek men kommer att jobba vidare med under kommande träningar och träningsmatcher, säger Carlsson.

Efter det tre veckor långa uppehållet kickstartade laget igång med träning under torsdagen, fredagen och lördagen där dagen avslutades med träningsmatch mot IFK Göteborg – en match man vann med 5-1.
-Det syntes att vi hade tränat hårt inför matchen, laget var lite sega i benen vilket var förståeligt.
IFK Göteborg var duktiga under de första 20 minuterna och det märktes som sagt att vi var lite trötta, men vi försvarade oss väl och släppte in till något defensivt, säger Carlsson.

-Vi tog sedan över matchen och då märktes vår tyngd och vår organisation i laget. Vi låg rätt i våra positioner och vi kunde vinna bollen både lågt ner i vår bana men också högt upp i banan så att vi kunde ställa om och anfalla, fortsätter han.

5 mål gjordes tillslut av målskyttarna Donika Shala, Linda Westberg Carlsson, Leann Nyström och Cornelia Andersson (2), något som verkligen glädjer Carlsson.
-Det är viktigt att vi känner att vi kan skapa möjligheter och lika viktigt är det att vi gör mål, något vi såklart tar med oss, avslutar han.

Nu väntar träningsmatcher mot Nittorps IK, Lilla Träslövs FF och Vänersborgs FK innan laget den 7 augusti drar igång seriespelet igen – då mot Hus FF i den första hemmamatchen i seriesammanhang för vårt damlag.