I början av året tilldelades Tim Stålheden och Eduart Iljazi lärlingsplatser i A-laget och mittfältaren Anton Thorsson kom överens om ett A-lagskontrakt fram till sommaren, efter att ha spelat som lärling under 2019. Nu har de tre spelarna fått testa på att träna och spela med A-laget och här följer en uppdatering om läget.

–De har alla tre fått möjligheten att träna med A-laget när behov funnits och de har samtliga fått en fortsatt bra utbildningsmöjlighet och på högsta nivå fått chansen att ta ytterligare kliv i sin utveckling. Men med anledning av hård konkurrens har vi inte valt att gå vidare Tim, Edi och Anton, säger manager Jimmy Thelin. –Från tränarteamet och laget önskar vi dem all lycka till i framtiden, avslutar Thelin.

–Det är tre duktiga fotbollsspelare och tre oerhört representativa killar för föreningen som vi önskar all lycka till i framtiden, säger Tony Lundqvist, Sportchef Ungdom.

_____________

Eduart Iljazi kom till IF Elfsborg som 13-åring från Borås AIK. Yttermittfältaren har spelat i samtliga ungdomslag i föreningen och representerat i stort sett alla ungdomslandslag. Han har vunnit både U17- och U19-SM och Gothia Trophy Cup. Han har dessutom spelat Skandinaviska Mästerskapen och Champions League för IF Elfsborgs U19-lag.

Tim Stålheden kom till IF Elfsborg som 16-åring från BK Astrio i Halmstad. Mittbacken var då lagkapten i det Svenska U16-landslaget. Tim har vunnit både U17- och U19-SM och har likt Eduart Iljazi spelat Skandinaviska Mästerskapen och Champions League för IF Elfsborgs U19-lag.

Anton Thorsson kom till IF Elfsborg som 16-åring från Ekhagens IF i Jönköping. Mittfältaren har representerat ungdomslandslagen och med IF Elfsborg vunnit både Gothia Trophy Cup och U19-SM. Han har också spelat i Skandinaviska Mästerskapen samt Champions League.