Juniorallsvenskan återupptogs på lördagen – då blev det en storseger för IF Elfsborgs U-lag. 

Efter ett tämligen långt uppehåll utan seriematcher var det nu återigen dags för tävlingsfotboll. Gulsvart hann bara spela tre matcher i serien innan det inplanerade sommaruppehållet, men på dessa tre matcher visade laget slagkraft och styrka då det blev full pott. Givetvis ville laget konservera formen – något som verkar ha fungerat med tanke på dagens resultat mot Jönköpings Södra IF.

För gästerna var inte inledningen i serien lika lyckosam. Med tre förluster på tre matcher var det ett lag som säkerligen slipat på detaljer för att bli mer solida, men det hjälpte inte mot Elfsborg. När matchen blåstes igång var det full fart framåt som gällde. Chans på chans skapades mot tämligen tillbakapressade gäster och efter 21 minuter kom också ledningsmålet genom Jack Cooper Love. Men trots att Elfsborg pressade och skapade chanser ville fler bollar inte in, och det var bara en uddamålsledning att ta med sig in i halvtidsvilan.

Fortsatt offensiv i andra halvlek

I den andra halvleken ville Elfsborg fortsätta pressa på för att få en mer komfortabel ledning att spela på, men Jönköpings Södra stod emot fram till dryga timman var spelad. Då kom avgörandet i matchen. Kevin Liimatainen satte först 2–0 och bara minuter senare kunde Jack Cooper Love göra sitt andra mål för dagen till 3–0. I slutskedet av matchen kunde också Teodor Svensson punktera matchen till 4–0.

Elfsborg har därmed full pott efter fyra matcher och imponerade 12–1 i målskillnad. En stabil offensiv som kunde fått än mer utdelning även i dag, men en fin defensiv insats återigen att jobba vidare på.

Nästa match spelas på bortaplan mot BK Häcken.

IF Elfsborg – Jönköpings Södra IF 4–0 (1–0)

Mål: 1–0 Jack Cooper Love 21′, 2–0 Kevin Liimatainen 58′, 3–0 Jack Cooper Love 62′, 4–0 Teodor Svensson 83′

Startelva: 31. Sebastian Jonsson (mv), 2. Viktor Widell, 3. Gustav Broman (K), 4. Jonathan Levinsson, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 11. Otto Vallentin, 15. Mattias Mannerstål, 16. Daniel Miljanovic
Ersättare: 1. Max Helge (mv), 5. Oliver Zandén, 9. Musa M’Benga, 12. Arvid Skantz, 13. Filip Gustafsson, 14. Kevin Strand, 17. Teodor Svensson