Det blev ett snöpligt poängtapp när IFK Göteborg kvitterade på tilläggstid mot Elfsborg. 

Andra matchen efter sommaruppehållet och andra matchen på bortaplan i Göteborg på bara en vecka. Under förra veckan spelade Elfsborg 2–2 mot Örgryte, nu var det dags för en tuff match på Kviberg mot IFK Göteborg.
– I matchen mot Örgryte kände vi att vi borde ha vunnit, den borde vi tagit tre poäng i men vi kom inte riktigt upp i nivå. I den här matchen presterar vi mycket bättre men tappar snöpligt poäng, säger tränare Joakim Alexandersson.

Under den första halvleken var det IFK Göteborg som hade ett spelmässigt övertag och lite mer boll, något som de tilläts ha. Däremot ingick det inte i matchplanen att släppa in ett mål, vilket också gav ett underläge i halvtidsvilan. Laget pratade igenom hur de skulle kunna vända matchen genom att ta över taktpinnen – därefter var det dags att gå ut på Kviberg igen.

Stark vändning – snöpligt slut

Elfsborg fick en helt annan matchbild i den andra halvleken, vilket var glädjande. Gulsvart pressade på, tog över matchbilden och kunde såväl kvittera som ta ledningen genom Theo Linds två mål. Gästerna fortsatte sedan trumma på och skapade ett antal rejäla målchanser att punktera matchen, däribland ett ribbskott och ett i insidan av solen – men bollen ville inte in. På stopptid kunde istället IFK Göteborgs spelare göra en individuellt stark prestation, även om det var lite för enkelt att gå igenom tre spelade i eget straffområde. Bollen gick in och bara halvminuten senare blåste domaren av matchen. Därmed en poäng i en tuff bortamatch, men en besvikelse över att tappat ledningen som sent.

Tränare Joakim Alexandersson analyserar inledningen av serien:
– Vi har fått en hyfsad start på serien, även om vi nu önskat några fler poäng på slutet. Förra matchen borde vi vunnit, i dag var det en tuff uppgift men med tanke på vår sena ledning känns det såklart surt. Nu får vi ta de här poäng i kommande matcher istället. Nästa match är mot Malmö i Borås, en ny tuff uppgift men det är bara att kämpa på.

IFK Göteborg – IF Elfsborg 2–2 (1–0)

Mål: 1–0, 1–1 Theo Lind, 1–2 Theo Lind, 2–2 90′

Startelvan: 1. Alex Rahm (mv), 2. Stefan Ceganjac, 3. Otto Gustafsson, 4. Noah Nordén, 5. Amer Jusic (K), 6. Mohamed Adam, 7. Carl Mauritzson, 8. Isaac Antonsson, 9. Andrés Lindberg, 10. Theo Lind, 11. Dennis Kjellberg
Ersättare: 30. Elliot Vigeliusson (mv), 13. Zakkar Alissa, 15. Edon Goq, 17. Max Sandberg Castro