Ännu ett målkalas på Borås Arena. Senast 3–3 mot Varbergs BoIS – och under måndagen 3–3 (1–3) mot IK Sirius efter en stark upphämtning i den andra halvleken. Di Gules mål stod Per Frick, Jesper Karlsson och Rasmus Alm för.

Två lag som imponerat under inledningen av säsongen ställdes under måndagskvällen mot varandra på Borås Arena. IF Elfsborg på den ena sidan. IK Sirius på den andra. Två lag som skulle se till att bjuda till även den här aftonen.

Matchen rivstartade nämligen och det var både ett högt tempo och 20 utespelare som ville bjuda på en offensiv fotboll. Det var dock gästerna med Stefano Vecchia i spetsen som inledde allra bäst, och fick också utdelning för det. Den senare drev fyra minuter in i matchen framåt, vek sedan inåt och skruvade slutligen in 0–1 i det bortre hörnet.

Men IF Elfsborg fick sin revansch – omgående. Redan två minuter senare höll sig Per Frick framme och snappade upp ett misstag från Sirius-försvaret och gick på avslut. Lukas Jonsson i gästernas mål räddade dock, men returen studsade tillbaka på Frick och in till 1–1.

Kanske trodde man att spelet efter två snabba mål skulle mattas av något. Men så blev inte fallet. Istället kunde Sirius omgående återta ledningen, och i mitten av halvleken utökade man även till 1–3. Däremellan var Rasmus Alm sånär på att styra in kvitteringen.

Till den andra halvleken valde manager Jimmy Thelin att göra två byten. In kom Rami Kaib och Sivert Heltne Nilsen. I motsatt riktning gick Simon Strand och Robert Gojani. Två byten som gav effekt – och nu var det ett IF Elfsborg som satte fart i spelet och tog över matchbilden allt mer.

Redan i den allra första minuten trodde nog de allra flesta att reduceringen skulle komma. Inbytte Rami Kaib slog ett långt inlägg hela vägen bort till ytterbackskollegan Johan Larsson, som nickade in bollen mot Per Frick. Den sistnämnda gick sedan upp i duell med Sirius målvakt, och styrde bollen vidare till Simon Olsson som då hade helt öppet mål. Men en felträff gjorde att bollen istället träffade stolpen.

Reduceringen skulle dock komma, och det skulle inte dröja många minuter. I den 50:e minuten arbetade Per Frick in en boll och la den framåt mot en djupledslöpande Jesper Karlsson, som från en snäv vinkel tryckte in reduceringen till 2–3 vid målvaktens första stolpe.

Rasmus Alm tog sedan i den 63:e minuten hand om en miss mellan försvar och målvakt och tryckte in 3–3 i en tom bur. Det var Johan Larsson som sökte Per Frick med en djupledspass, men som istället alltså hittade hela vägen förbi försvar och målvakt fram till en helt friställd Alm.

Därefter blev det inga fler mål i den här sprakande tillställningen. Istället fick de båda lagen dela på den här poängen. I nästa omgång ställs IF Elfsborg mot AIK på bortaplan. Den matchen spelas på torsdag.

IF Elfsborg–IK Sirius 3–3 (1–3)

Målen: 0–1 Stefano Vecchia (4), 1–1 Per Frick (6), 1–2 Elias Andersson (8), 1–3 Axel Björnström (28), 2–3 Jesper Karlsson (50), 3–3 Rasmus Alm (63)

Startuppställning (4-5-1): Tim Rönning–Johan Larsson, Joseph Okumu (70), Leo Väisänen, Simon Strand (46)–Rasmus Alm, Simon Olsson (85), Frederik Holst, Robert Gojani (46), Jesper Karlsson (85)–Per Frick

Ersättare: Mathias Dyngeland, Gustav Henriksson (70), Rami Kaib (46), Sivert Heltne Nilsen (46), Samuel Holmén (85), Deniz Hümmet, Jacob Ondrejka (85)

Varningar, IFE: Leo Väisänen (65), Rasmus Alm (86)