Onsdagskvällen på Bravida Arena blev både blöt och tung när IF Elfsborg inkasserade sitt första poängtapp för året i P19 Allsvenskan. 

Prestationerna och resultaten har verkligen gått gulsvarts väg i P19 Allsvenskan Södra i år. Tre segrar och 12-1 i målskillnad, dessutom med solida prestationer, men matchen i Göteborg på onsdagen blev inte vad laget hoppats på. En tuff match på förhand blev än tuffare under matchens gång.

Elfsborg kom ut bra, spelade bra fotboll och kunde stå upp bra. Därför kändes det ändå hoppfullt trots att Häcken tog ledningen i 39′ minuten. Men när Elfsborg fick en mittback utvisad efter två gula kort bara minuter senare, då kändes det tuffare.
– Vi fick prata om att organisera oss, att stoppa målchanser mot oss och vila med bollen när det gick. Sedan blev det viktigt att försöka utnyttja omställningar och fasta situationer, säger tränare Tobias Linderoth.

Stark prestation i andra halvlek

Med en man mindre och ett mål insläppt stod Elfsborg för en riktigt fin prestation i andra halvlek. Just det laget pratat om i paus – kunde man också se resultat av på planen. Flertalet fasta situationer skapades och omställningar likaså, därför var det inte ett orättvist kvitteringsmål som Noah Söderberg satte på straff. Men då skulle nästa smäll komma. Bara minuter senare fick Häcken en kantfrispark som Elfsborg hade svårt att rensa bort – och ny ledning för hemmalaget. Det blev också matchens sista mål och U-truppens första förlust och poängtapp i årets serie.
– Prestationen i matchen är väldigt bra, det är otroligt starkt hur vi genomför andra halvlek. Däremot släpper vi in målen lite för lätt, men spelmässigt var det en riktigt bra insats även om det är en riktigt sur förlust, avslutar Linderoth.

BK Häcken – IF Elfsborg 2–1 (1–0)

Mål: 1–0 39′, 1–1 Noah Söderberg 77′, 2–1 79′

Startelva: 31. Sebastian Jonsson (mv),  2. Viktor Widell, 3. Gustav Broman (K), 4. Jonathan Levinsson, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 11. Otto Vallentin, 15. Mattias Mannerstål, 16. Daniel Miljanovic
Ersättare: 1. Ludvig Målberg  (mv), 5. Oliver Zandén, 9. Musa M’Benga, 12. Arvid Skantz, 13. Filip Gustafsson, 14. Kevin Strand, 17. Teodor Svensson