IF Elfsborg är åter ett vinnande lag. Under torsdagskvällen säkrade man tre mycket starka poäng borta mot AIK. Matchen slutade 1–2 (0–2) och Per Frick och Jesper Karlsson stod för IFE:s mål.

Det täta matchandet fortsätter och efter måndagens oavgjorda resultat hemma mot IK Sirius var det under torsdagen dags för ett tufft bortamöte. AIK på Friends Arena. Ett motstånd på en arena där IF Elfsborg haft det svårt de senaste åren. Den här kvällen skulle det bli ändring på det.

Inledningen av matchen var dock en tajt och jämn sådan. Hemmalaget lyckades tidigt skapa ett par chanser, men sedan tog gästande IFE över matchbilden allt mer. Det fick man också utdelning för när matchklockan visade att man spelat dryga 18 minuter. Då stormade nämligen Per Frick fram på den högra delen av offensiv planhalva. När han sedan passerat straffområdeslinjen tryckte han av, och det distinkta avslutet hittade vackert in vid den bortre stolpen.

Vackert var också ordet för 2–0-målet som kom mot slutet av den första halvleken. Leo Väisänen slog långt upp på en mötande Per Frick. Frick bröstade ned bollen och hittade tillbaka till lagkapten Sivert Heltne Nilsen, som i sin tur omgående hittade vidare till Simon Olsson. Den senare, som stått för en stark halvlek och därmed var full av självförtroende, tittade upp och såg Jesper Karlsson springa sig helt fri. Bollen slogs och Karlsson fick ett friläge mot AIK-målvakten Jakob Haugaard, och därifrån gjorde han inga som helst misstag. Bollen placerades in högt i målet.

I den andra halvleken arbetade IF Elfsborg stenhårt för att hålla AIK utanför straffområdet – och det lyckades man med länge och väl.

Med kvarten kvar att spela genomförde manager Jimmy Thelin ett trippelbyte. Simon Olsson, Sivert Heltne Nilsen och Joseph Okumu lämnade planen till förmån för Samuel Holmén, Robert Gojani och Gustav Henriksson. Några minuter senare ersatte Simon Strand målskytten Jesper Karlsson.

Till slut lyckades dock hemmalaget få hål på gästernas solida defensiv. Ett inlägg i den 89:e minuten hittade in till Henok Goitom som efter en piruett sköt in reduceringen från nära håll.

Men några fler mål än så blev det inte i den här matchen. IF Elfsborg gick segrande ur en tuff strid och säkrade tre nya poäng. På söndag är det dags igen. Då väntar Östersunds BK på bortaplan.

AIK–IF Elfsborg 1–2 (0–2)

Målen: 0–1 Per Frick (18), 0–2 Jesper Karlsson (39), 1–2 Henok Goitom (89)

Startuppställning (4-5-1): Tim Rönning–Johan Larsson, Joseph Okumu (75), Leo Väisänen, Rami Kaib–Rasmus Alm (90+1), Simon Olsson (74), Sivert Heltne Nilsen (75), Frederik Holst, Jesper Karlsson (81)–Per Frick

Ersättare: Mathias Dyngeland, Gustav Henriksson (75), Simon Strand (81), Samuel Holmén (74), Robert Gojani (75), Deniz Hümmet (90+1), Marokhy Ndione

Varningar, IFE: Joseph Okumu (6), Per Frick (33)