Den historiska hemmapremiären för IF Elfsborgs damlag slutade i en rejäl målfest när Hus FF besegrades.

En historisk fredagskväll vankades på Borås Arena när IF Elfsborgs damlag för första gången skulle spela seriematch på hemmaplan. Spelarna bjöds på fina förutsättningar denna högsommarkväll där Hus FF gästade. Gästande lag är resultatet av en sammanslagning mellan IFK Hällingsjö, Ubbhults IF och Sätila SK.

Elfsborg rullade igång matchen, tog tag i taktpinnen och visade att de två träningsmatcher man haft under uppehållet också gett resultat. Senast för tre dagar sedan hade laget ett fint genrep där spelet satt på ett bra sätt, något man tog med sig till dagens match. Efter kvarten spelad satte Wilda Johansson 1–0 på en hörna – och därefter rullade det på. 2–0 kom strax därpå efter ett självmål, 3–0 gjorde Sara Jardving efter 26 minuter, Johanna Kalinskij Köhlquist nickade in 4–0 bara minuter senare även även Cornelia Andersson och Sara Jardving kunde göra varsitt mål till innan halvtidsvilan. Därmed hade IF Elfsborg en sexmålsledning med sig in i paus.

Målfesten fortsatte i andra halvlek

Med en stor ledning i ryggen kan det ibland bli en mer tillknäppt andra halvlek, men denna fredagskväll ville Elfsborg annat. Hemmalaget trummade på och en ny våg av mål startade några minuter in i andra halvlek. Cornelia Andersson gjorde 7–0, Olivia Gurtata 8–0, Ebba Nåfält 9–0 minuten senare och när Leann Nyström satte 10–0 i 62′ minuten hade laget gjort fyra mål på tio minuter. I slutet fullbordade Cornelia Andersson sitt hattrick till 11–0 och Gabriella Uddh blev matchens sista målskytt till 12–0.

”Viktigt med en stabil grund”

Tränare Joakim Carlsson var nöjd med dagens prestation:
– Vi gör 12 mål och i dag speglar det kvaliteten i det lag vi har. Hus kämpade väl men orkade inte stå emot. Det är viktigt att vi kan hitta en stabil grund att stå på i vårt spel och vi kommer möta fler lag som kommer stå lågt, då gäller det att få hål på dem. I andra halvlek gör vi sex byten och det är spelare som kommer in och ska få matchtempo och komma in i spelet. Att vi då gör ytterligare sex mål är otroligt starkt. Nu får vi fokusera på det vi gjorde bra, ta med oss det till träningsmatch vi har i veckan och därefter ny seriematch nästa helg, säger Carlsson.

Elfsborg har därmed fått full pott och toppar serien efter två matcher spelade. I och med att det nu är en enkelseger, med endast nio matcher totalt att spela, räknas varje mål och poäng än mer. Några intensiva och spännande veckor väntar nu innan serien är färdigspelad i slutet av september. Nästa match för Elfsborgs del är den 15 augusti mot IFK Öxnevalla.

IF Elfsborg – Hus FF 12–0 (6–0)

Mål: 1–0 Wilda Johansson 15′, 2–0 Självmål 17′, 3–0 Sara Jardving 26′, 4–0 Johanna Kalinskij Köhlquist 28′, 5–0 Cornelia Andersson 37′, 6–0 Sara Jardving 44′, 7–0 Cornelia Andersson 52′, 8–0 Olivia Gurtata 57′, 9–0 Ebba Nåfält 58′, 10–0 Leann Nyström 62′, 11–0 Cornelia Andersson 85′, 12–0 Gabriella Uddh 89′

Startelva: 1. Lia Wiking (MV), 12. Ellen Larsson,  2. Wilda Johansson, 7. Gabriella Uddh, 3. Fanny Johansson, 6. Linda Westberg Carlsson, 19. Johanna Kalinskij Köhlquist, 16. Olivia Gurtata, 20. Ebba Johansson, 9. Cornelia Andersson, 77. Sara Jardving
Ersättare: 30. Sanna Öjersson (mv), 5. Sara Isaksson, 11. Leann Nyström, 13. Evelina Brink, 15. Ebba Nåfält, 17. Sandra Steen, 18. Moa Skoglund