Det blev en för tuff uppgift för Elfsborg när Malmö FF gästade Borås Arena i helgen. 

Med två raka segrar i bagaget, dessutom två nollor i dessa matcher, var det med optimism som Elfsborgs U17-trupp tog sig an Malmö FF på lördagseftermiddagen, ett MFF som ännu inte förlorat i serien. Det var tuffa förhållanden för båda lagen med tanke på den värme och sol som låg över Borås Arena, men båda lagen kämpade på väl.

Resultatmässigt skulle dock inte denna match bli någon match att minnas för gulsvarta hemmalaget. Gästande MFF gick efter tio minuter upp till en tvåmålsledning, något som skapade en stor uppförsbacke för Elfsborg. Hemmalaget skulle dock komma in i matchen, spela sitt spel och få fram målchanser. När Theo Lind därför satte reduceringen till 1–2 gav det hopp i matchen. Det hoppet varade dock inte särskilt länge då MFF lyckades utöka sin ledning drygt fem minuter senare. Att gästerna sedan också satte sitt fjärde mål på straff precis före paus underlättade heller inte.

I andra halvlek gjorde Elfsborg ett rejält försök för att börja hämta ikapp underläget. Trots att det fanns gott om målchanser ville inte bollen in bakom MFF-målvakten, och istället kunde gästerna göra ytterligare två mål runt timman spelad. Matchen slutade 1–6 och en tung förlust, även om de stora siffrorna inte riktigt speglade matchbilden.

I nästa match för Elfsborg står Halmstads BK för motståndet, även denna match på hemmaplan.

 

IF Elfsborg – Malmö FF 1–6 (1–4)

Mål: 0–1 Isak Bjerkebo 8′, 0–2 Hugo Bolin 11′, 1–2 Theo Lind 29′, 1–3 Hugo Bolin 33′, 1–4 Adjin Avdic 45′ (straff), 1–5 Isak Bjerkebo 59′, 1–6 Markus Björkqvist 65′

Startelva: 1. Alex Rahm (mv), 2. Stefan Ceganjac, 3. Zakkar Alissa, 4. Otto Gustafsson, 5. Amer Jusic (K), 6. Mohamed Adam, 7. Isaac Antonsson, 8. Filip Persson, 9. Jonatan Johansson, 10. Theo Lind, 11. Dennis Kjellberg
Ersättare: 31. Carl Josefsson (mv), 12. Adam Johansson, 13. Samuel Jansson, 14. Max Sandberg Castro