Elfsborg studsade tillbaka på vinnarspåret på fredagen, i en värme som var utöver det vanliga i Värnamo. 

I förra veckan spelade Elfsborg mot BK Häcken på bortaplan, en match som Häcken vann med uddamålet. Trots resultatet stod Elfsborg för en riktigt bra prestation när man fick spela med en man mindre hela andra halvlek, och ändå pressade Häcken. En fin prestation att jobba vidare på – men nu ville Elfsborg ha med sig poäng också.

I en sommarvärme utöver det vanliga, på en solig bortaplan en eftermiddag i Värnamo, skulle Elfsborg möta IFK Värnamo i P19 Allsvenskan Södra, ett lag som jagade sina första poäng. Inledningen blev inte optimal, men efter en kvart tog Elfsborg över och fick igång spelet på ett bra sätt. Även målen skulle komma och gulsvart hade bra kontroll på matchen. När domare till slut blåste av matchen stod det 0–4 på tavlan och Elfsborg kunde packa in tre poäng återigen.
– Det var en bra match trots att det var väldigt varmt på den här gräsplanen. Första tio minuterna kunde de skaka om oss lite, men sedan kontrollerade vi matchen bra och hade egentligen bud på fler mål, säger tränare Tobias Linderoth.

Förberedelser och detaljer viktiga

Elfsborg har därmed fyra segrar på de fem inledande matcherna av serien. Då det är enkelmöten i år är varje match än mer betydelsefull och detaljerna blir avgörande. Exempelvis att förbereda sig på ett bra sätt inför förutsättningar som i dag.
– Jag tycker killarna står för en bra prestation i dag som vi kan bygga vidare på, liksom från Häcken-matchen senast. Killarna var väl förberedda i dag för värmen och de gjorde det bra. Vi är inte vana vid en sådan temperatur när vi spelar fotboll, men ska man bli proffs i södra Europa måste man hantera sådant här. Att ha rätt attityd och förbereda sig väl, det är det som det handlar om att bli proffs, avslutar Tobias.

Nästa match är på hemmaplan när Kalmar FF gästar Borås.

IFK Värnamo  – IF Elfsborg 0–4 (0–3)

Mål: 0–1 Jack Cooper Love 30′, 0–2 Jack Cooper Love 37′, 0–3 Daniel Miljanovic 45′, 0–4 Jack Cooper Love 73′

Startelva: 31. Sebastian Jonsson  (mv),  2. Viktor Widell, 4. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén,
7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 11. Otto Vallentin, 17. Teodor Svensson, 18. Daniel Miljanovic
Ersättare: 1. Ludvig Målberg  (mv), 9. Musa M’Benga, 12. Arvid Skantz, 13. Filip Gustafsson, 15. Mattias Mannerstål, 16. Besfort Zeneli