200209 Elfsborgs Dennis Kjellberg under fotbollsmatchen i U17 Ligacupen mellan Elfsborg - Karlstads BK den 9 februari 2020 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / IF Elfsborg

Äntligen seger efter tuff bortamatch

Publicerad: 2020-08-22 19:42

Efter fem matchen utan seger kämpade Elfsborgs U17-trupp till sig en otroligt härlig seger, på bortaplan mot Lunds BK.

För IF Elfsborgs U17-trupp har sommaren varit minst sagt svängig resultatmässigt. Trots rätt bra spelmässiga insatser har laget inte haft med sig marginalerna resultatmässigt. De senaste fem matcherna hade gett två poäng och nu var det dags för en tuff bortamatch mot Lunds BK, som ungefär haft samma poängutdelning i serien.

För Elfsborg innebar en bra start på matchen att man skulle komma ut aggressivt och försöka använda omställningar för att såra motståndarna, något som också lyckades rent spelmässigt. Dock var det svårare att få in bollen, och när halvtimman var spelad fick man också in bollen i nät, men i eget mål. En tuff uppförsbacke, men killarna hann inte börja tänka på den innan Dennis Kjellberg hade kvitterat bara minuten senare. Matchen var då en halvtimma gammal och resultatet stod sig in i paus.

I andra halvlek fortsatte Elfsborg på ett bra sätt vilket också skulle ge resultat. 58 minuter in i matchen kunde Dennis Kjellberg göra sitt andra mål för dagen och åtta minuter senare satte Theo Lind 3–1 på straff. Trots att hemmalaget reducerade på en straff med tio minuter kvar, var segern aldrig riktigt hotad. Elfsborg försvarade sig väl och kunde ta med sig tre poäng in i bussen på väg till Borås.

Nästa match är på hemmaplan mot Mjällby AIF, en tuff match mot en motståndare som är delad serieledare.

Lunds BK – IF Elfsborg 2–3 (1–1)

Mål: 1–0 30′, 1–1 Dennis Kjellberg 31′, 1–2 Dennis Kjellberg 58′, 1–3 Theo Lind 66′, 2–3 85′

Startelva: 1. Alex Rahm (mv), 2. Stefan Ceganjac, 3. Arian Sawsani, 4. Otto Gustafsson, 5. Amer Jusic (K), 6. Filip Persson, 7. Isaac Antonsson, 8. Mohamed Adam, 10. Theo Lind, 11. Dennis Kjellberg, 18. Carl Mauritzson
Ersättare: 31. Carl Josefsson (mv), 12. Zakkar Alissa, 13. Max Sandberg Castro, 14. Andrés Lindberg, 15. Jonatan Johansson