IF Elfsborg tog en ytterst viktig seger i P17 Allsvenskan Södra när Mjällby besegrades på lördagen.

Den senaste tiden har formen varit på uppåtgående för IF Elfsborgs U17-trupp, därför var det extra skönt när också resultatet gick rätt väg för laget. Efter fem raka matcher utan seger tog man en härlig seger i förra omgången på bortaplan mot Lunds BK, men på lördagseftermiddagen kom ytterligare ett formbesked. Mjällby AIF gästade Borås och Elfsborg skulle då inleda en segersvit – för första gången i år.

Elfsborg tog ett grepp om matchen i inledningen och skulle visa att man inte ville vika ner sig mot gästerna, som hade visat tämligen god form under säsongen så långt. Andrés Lindberg gav hemmalaget ledningen efter 21 minuters spel, en fin insats där han tog sig förbi sin försvarare och tryckte in den från snäv vinkel.. Mjällby lyckades dock kvittera med fem minuter kvar av första halvlek och därmed var det helt jämnt inför andra halvlek.
– Vi kommer ut och sätter ett riktigt bra försvarsspel, vilket resulterar i att vi kan använda oss en hel del av kontringslägen och vi är giftiga på omställningar matchen igenom, säger tränare Joakim Alexandersson.

I andra halvlek var matchbilden likvärdig med den första. En jämn match spelmässigt men där hemmalaget skapade de heta chanserna. 21 minuter in i andra halvlek gjorde återigen Andrés Lindberg mål, och denna gång skulle laget inte släppa ledningen. I slutskedet av matchen kunde också Dennis Kjellberg punktera matchen till 3-1 på en omställning. Detta gav därmed laget sin andra raka seger.
– Det viktiga i ungdomsfotboll är givetvis den individuella utvecklingen och att prestationen är bra, men givetvis är det också mentalt viktigt att lyckas vinna fotbollsmatcher, fortsätter Alexandersson.

De senaste två segrarna har varit väldigt viktiga för tabellens skull. Elfsborg är nu uppe på 11 poäng efter åtta matcher, och är strax över strecket för att nå A-slutspel i en haltande tabell. I och med att det enbart är enkelmatcher, och att Elfsborg nu bara har fem matcher kvar av serien, är det ytterst viktigt att ta alla poäng som går. Näst på tur står Örebro SK på bortaplan nästkommande helg.

IF Elfsborg – Mjällby AIF 3-1 (1-1)

Mål: 1-0 Andrés Lindberg 21′, 1-1 Melvin Elison 40′, 2-1 Andrés Lindberg 66′, 3-1 Dennis Kjellberg 90′

Startelva: 1. Alex Rahm (mv), 2. Stefan Ceganjac, 3. Zakkar Alissa, 4. Otto Gustafsson, 5. Amer Jusic, 6. Filip Persson, 7. Jonatan Johansson, 8. Mohamed Adam, 9. Andrés Lindberg, 10. Isaac Antonsson, 11. Dennis Kjellberg
Ersättare: 31. Carl Josefsson (mv), 12. Adam Johansson, 13. Samuel Jansson, 14. Max Sandberg Castro, 15. Rasmus Nordin