Första matchen av två på lika många dagar, då stod IF Elfsborgs damlag för ytterligare en storseger. 

*Uppdatering gällande IF Elfsborg – Kinna IF (Division 4 Södra) Damlagets match mot Kinna IF ikväll har ställts in med anledning av att motståndarlaget inte fått ihop lag. Motståndarlaget har lämnat WO.

IF Elfsborgs damlag har en minst sagt intressant vecka. På måndagen spelade laget bortamatch mot Svenljunga IK U, på tisdagen väntar Kinna IF på Borås Arena och redan på lördag är det är ny hemmamatch mot Rävlanda/Bollebygd/Hestrafors U. Tre matcher på sex dagar – dessutom möjligheten att gå i ensam serieledning på poäng i en jämn serietopp.

Men en match i taget och först var Högvalla IP spelplats där sjundeplacerade Svenljunga IK U stod för motståndet. Elfsborg kom ut på ett bra sätt, likt de andra matcherna, och kunde ta en stabil ledning till 3–0 i halvtidsvilan.
– Vi äger det mesta i första halvlek av bollinnehavet, har ett bra djupledsspel och skapar en del avslut. Vi ville få in bollen i mål och det fick vi, säger assisterande tränare Linda Westberg Carlsson som tillsammans med Sara Jardving coachade dagens match.

Hel match för startspelarna

I vanliga fall brukar laget rotera rätt friskt i andra halvlek, men i dag spelade de som startade 90 minuter med tanke på morgondagens match. Elfsborg fortsatte spela bra fotboll och även om målen fortsatte rulla in, var det också viktigt att se andra delar av spelet.
– Vi försökte rulla lite mer boll, att vända spel och få mer förflyttning mot motståndarna och pressa mer när de var felvända, fortsätter Westberg Carlsson.

Elfsborg har nu en gyllene chans på tisdagskvällen att gå upp i en serieledning med tre poäng, vilket skulle skapa andrum när det totalt bara är fyra matcher kvar av säsongen.
– Det vore skönt att känna att vi har en egen ledning, men vi måste jobba vidare inför varje match för att hålla fokus och nå vårt mål – att vinna serien och få än tuffare motstånd nästa år, avslutar Linda Westberg Carlsson.

Svenljunga IK U – IF Elfsborg 0–8 (0–3)

Mål:

Startelva: 1. Lia Wiking (MV), 3. Fanny Johansson, 4. Cornelia Lind Kékesy, 7. Gabriella Uddh (K), 9. Cornelia Andersson, 10. Mathilda Ståhlbom Karlsson, 11. Leann Nyström, 12. Ellen Larsson, 13. Evelina Brink, 19. Johanna Kalinskij Köhlquist, 77. Sara Jardving
Ersättare: 30. Sanna Öjersson (MV), 14. Donika Shala, 16. Olivia Gurtata, 17. Sandra Steen, 20. Ebba Johansson, 21. Tea Skoglund