Elfsborgs fina form i P19 Allsvenskan Södra fortsatte när laget vann den tuffa bortamatchen mot Helsingborgs IF. 

På lördagen var det ny match för IF Elfsborgs U-trupp, ett lag som verkligen har vind i seglen i år och som gång på gång visar hög kvalitet och klass. Denna gång var det Helsingborgs IF som fick känna på den gulsvarta segermaskinen. Helsingborg kom till spel med en vinst i bagaget senast mot ett Boråslag, Norrby IF på bortaplan, och ville nog gärna vinna mot även det andra Boråslaget i serien. Det skulle visa sig vara betydligt svårare

Det blev en tuff och tajt match, som så många gånger förr när det är Helsingborgs IF som står för motståndet. Spelmässigt var matchen tämligen jämn, men Elfsborg lyckades ta ledningen efter 20 minuter genom Daniel Miljanovic och kunde därmed spela lite mer på resultatet. Gulsvart tog med sig uddamålsledningen in i paus, men det var bara ledning med ett mål och fokus var att inte begå några misstag. Därför gav Otto Vallentins mål till 2–0, åtta minuter in i andra halvlek, en större arbetsro. I 67′ minuten kunde Noah Söderberg sätta 3–0 vilket också blev slutresultat.

I och med segern har man nu fortsatt serieledning, på samma poäng som BK Häcken men bättre målskillnad. I nästa match ställs laget mot Malmö FF som gästar Borås kommande helg, ett lag som definitivt har motivation då det kan vara serietreans sista chans att hänga på toppduon i serien.

 

Helsingborgs IF – IF Elfsborg 0–3 (0–1)

Mål: 0–1 Daniel Miljanovic 20′, 0–2 Otto Vallentin 53′ 0–3 Noah Söderberg 67′

Startelva: 31. Sebastian Jonsson (mv), 2. Viktor Widelll, 3. Gustav Broman (K), 4. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 11. Otto Vallentin, 18. Daniel Miljanovic
Ersättare: 30. Ludvig Målberg (mv), 9. Musa M’Benga, 13. Filip Gustafsson, 15. Mattias Mannerstål, 16. Besfort Zeneli, 19. Arvid Skantz