Elfsborg hade en tuff uppgift framför sig när serieledande BK Häcken gästade Borås Arena 2. 

Det var ett revanschsuget Elfsborg som ville studsa tillbaka på poängspåret igen efter bortaförlusten mot Örebro SK FK i förra omgången. Nu ställdes laget mot en otroligt tuff motståndare, ett BK Häcken som kom till start med sju raka segrar i bagaget – ett lag som endast förlorat i den andra omgången av serien.

Gulsvart stod dock för en riktigt bra insats i regnet, fick igång sitt spel och stod upp på ett bra sätt. Trots en del chanser åt båda håll blev det en jämn match och första halvlek slutade mållöst. I andra halvlek växlade Häcken upp och tog ledningen en bit in i halvleken. Elfsborg gav inte upp utan fortsatte att jobba strukturerat i jakten på en kvittering. När då Häcken utökade ledningen med tjugo minuter kvar blev uppförsbacken brantare, men då växlade Elfsborg upp.

Hemmalaget började lyfta upp laget och pressa på för en reducering. Därför var Filip Perssons reducering i 76′ minuten som att hälla bensin på elden, och Elfsborg jagade frenetiskt efter en kvittering. Laget tog över spelet och skapade ett antal riktigt heta målchanser, bland annat en nick som målvakten räddade riktigt bra och ett par frilägen – men bollen ville inte in. All heder till Elfsborgskillarna som kämpade in i det sista.

Elfsborgs nästa match spelas på bortaplan mot Jönköpings Södra IF den 19 september.

IF Elfsborg – BK Häcken 1–2 (0–0)

Mål: 0–1 50′, 0–2 70′, 1–2 Filip Persson 76′

Startelva: 1. Alex Rahm (mv), 31. Lucas Söderberg (mv), 2. Stefan Ceganjac, 3. Zakkar Alissa, 4. Otto Gustafsson, 5. Amer Jusic, 6. Filip Persson, 7. Carl Mauritzson, 8. Arian Sawsani, 9. Andrés Lindberg, 10. Theo Lind, 11. Dennis Kjellberg, 12. Samuel Jansson, 13. Adam Johansson, 14. Adam Bertilsson, 15. Rasmus Nordin, 16. Jonatan Johansson