Tredje segern på sex dagar var ett faktum när Elfsborgs damlag rekordvann med 15–0 på lördagen. 

I måndags spelade IF Elfsborgs damlag match mot Svenljunga IK U på bortaplan, en match som laget vann med 8–0. På tisdagen skulle matchen mot Kinna IF spelas, men det blev aldrig någon match då motståndarna inte fick ihop ett fullt lag, och därmed lämnade walk over. 3–0 var ett faktum, vilket också var säsongens ”minsta” seger målmässigt. På lördagen var det dags för tredje matchen denna vecka för Rävlanda/Bollebygd/Hestrafors U gästade Borås Arena.

Hemmalaget kom ut taggade och visade omgående vem som skulle bestämma i den här matchen. Trots det höstliga regnvädret som lagt sig över Borås kunde laget göra en bra prestation – och vinna med rekordmarginal. Mathilda Ståhlbom Karlsson visade rejält målsinne i första halvlek när hon gjorde hela fyra mål. Dessutom satte Cornelia Andersson ett mål så halvtidssiffrorna skrevs till 5–0. Redan där och då en betryggande och övertygande ledning.

I andra halvlek visade det sig bara vara början. Elfsborg trummade på och målen kom på löpande band. Sara Jardving ordnade ett hattrick och det var fler som ville göra mål. Evelina Brink, Johanna Kalinskij Köhlquist, Wilda Johansson, Ellen Larsson, Olivia Gurtata, Moa Skoglund och Fanny Johansson gjorde alla varsitt mål.

Elfsborg är därmed fortsatt hundraprocentiga och har sju vinster av sju möjliga. Dessutom en förkrossande målskillnad med 58–2. Nu återstår en bortamatch mot Toarpsalliansen innan serien avslutas med en seriefinal mot Nittorp.

 

IF Elfsborg – Rävlanda/Bollebygd/Hestrafors U 15–0 (5–0)

Mål: 1–0 Mathilda Ståhlbom Karlsson, 2–0 Mathilda Ståhlbom Karlsson, 3–0 Cornelia Andersson, 4–0 Mathilda Ståhlbom Karlsson, 5–0 Mathilda Ståhlbom Karlsson, 6–0 Sara Jardving, 7–0 Evelina Brink, 8–0 Johanna Kalinskij Köhlquist, 9–0 Wilda Johansson, 10–0 Ellen Larsson, 11–0 Sara Jardving, 12–0 Olivia Gurtata, 13–0 Moa Skoglund, 14–0 Fanny Johansson, 15–0 Sara Jardving

Startelva: 99. Rebecka Wikander (MV) – 12. Ellen Larsson, 7. Gabriella Uddh, 4. Cornelia Lind Kékesy, 3. Fanny Johansson  – 14. Donika Shala, 19. Johanna Kalinskij Köhlquist – 18. Moa Skoglund, 10. Mathilda Ståhlbom Karlsson, 9. Cornelia Andersson  – 20. Ebba Johansson

Ersättare: 1. Lia Wiking (MV), 2. Wilda Johansson, 11. Leann Nyström, 13. Evelina Brink, 16. Olivia Gurtata, 21. Tea Skoglund, 77. Sara Jardving