Efter fyra matcher utan seger var IF Elfsborg på jakt efter en trepoängare. Men efter ett sent kvitteringsmål från Mjällby AIF slutade matchen 2–2 (1–1). IFE:s mål gjordes av Johan Larsson och Jesper Karlsson.

Det har varit ett tufft allsvenskt spelschema för Elfsborg den senaste tiden. Man kom till torsdagens hemmamöte med Mjällby AIF från ett starkt 1–1-resultat borta mot Djurgårdens IF i lördags och innan dess ytterligare ett par oavgjorda resultat.

Inledningen av torsdagens match på Borås Arena var minst sagt händelserik. En spelare som verkligen skulle komma att stå i rampljuset var högerbacken Johan Larsson. Först sköt han oturligt in 0–1 i eget mål i ett försök att rensa undan en boll som var på väg mot ett farligt Mjällbyläge.

Sedan, bara tre minuter senare, fick han en skön revansch genom att sätta dit kvitteringsmålet. Larsson hade som så många gånger förr tagit sig upp mot offensivt straffområde, och den här gången också hela vägen in i straffområdet. Där hittade Simon Olsson in med en passning till högerbacken som läckert slog till direkt.

Mot slutet av halvleken skulle IF Elfsborg också ha ytterligare en boll i mål – men som blev avblåst för offside. Jesper Karlsson tog sig till ett skottläge just utanför straffområdet och brände av. Bollen passerade dock en offsidestående Rasmus Alm, och han bedömdes störa målvakten tillräckligt mycket.

Till den andra halvleken ville hemmalaget dra upp tempot ytterligare. Det hade så långt varit IF Elfsborg som hade stått för det mesta av bollinnehav, men gästerna lyckades allt som oftast stå rätt i de defensiva positionerna.

Kvarten in i den andra halvleken revs Per Frick omkull i offensivt straffområde – och domare Granit Maqedonci pekade på straffpunkten. Jesper Karlsson la bollen tillrätta, tog sina signifikativa kliv bakåt för att sedan placera in bollen i målvaktens vänstra hörn. Hans elfte mål för säsongen.

Ett mål som skapade en trygghet i spelet, och en period därefter som visade att IFE inte hade andra planer än att behålla den här trepoängaren.

Men med tio minuter kvar att spela kom ett minst sagt oväntat kvitteringsmål. Mjällbys Besard Sabovic drog iväg ett chansskott från egen planhalva, då han upptäckt att Tim Rönning tagit några kliv ut. Skytten fick en bra träff och bollen seglade in just under ribban.

Innan slutsignalen hade Di Gule ytterligare en boll i nät efter att Jesper Karlsson läckert klackat bollen vidare till Per Frick som sedan distinkt sköt bollen i nät. Men även den här gången avvinkat för offisde.

Det blev inga fler mål den här kvällen. Istället skrevs slutresultatet till 2–2 och en ny oavgjord match för IF Elfsborg. Nya tag på måndag när BK Häcken kommer på besök på Borås Arena.

IF Elfsborg–Mjällby AIF 2–2 (1–1)

Målen: 0–1 självmål (8), 1–1 Johan Larsson (11), 2–1 Jesper Karlsson (straff, 66), 2–2 Besard Sabovic (79)

Startuppställning (4-5-1): Tim Rönning–Johan Larsson, Joseph Okumu, Gustav Henriksson, Rami Kaib (68)–Rasmus Alm (81), Simon Olsson, Samuel Holmén (68), Sivert Heltne Nilsen, Jesper Karlsson–Per Frick

Ersättare: Mathias Dyngeland, Christopher McVey, Simon Strand (68), Jacob Ondrejka (81), Jeppe Okkels (68), Isaac Prince Kouame, Marokhy Ndione

Varning, IFE: Sivert Heltne Nilsen (90+1)