Elfsborg visade klass och kvalitet när Malmö FF besegrades med 3–0 i P19 Allsvenskan Södra. 

Ny match väntade U-truppen när serietrean Malmö FF gästade serieledarna IF Elfsborg på lördagen. Ett Malmö som hade något av en sista chans för att utmana om serieledningen, då laget hade fem poäng upp till Elfsborg och Häcken på 25 poäng. Vid en bortaseger skulle avståndet krympa och kunna skapa nerv, vid en hemmaseger skulle Malmös chanser vara grusade.

Det visade sig dock att dessa fem poängs försprång var befogade sett även till denna match. Historiskt sett brukar matcherna mot MFF var tuffa och tajta, så blev det även denna gång. Första halvlek blev också en jämn historia där båda lagen hade ungefär lika mycket spel och chanser. Därför var det väldigt glädjande när Noah Söderberg gjorde 1–0 dryga halvtimman in i matchen och gav en skön ledning i paus.

I andra halvlek kunde sedan Elfsborg visa varför man endast inför matchen släppt in ett mål i snitt. En stabil defensiv och en kontrollerad matchbild från hemmalaget gjorde det svårt för gästerna. Noah Söderbergs målform skulle också visa sig vara intakt och stabil. I andra halvlek gjorde han både 2–0 och 3–0 vilket inte bara säkrade segern, utan också tog Söderberg upp i skytteligaledning i serien.

Elfsborg är i och med segern fortsatt serieledare, dock på samma poäng som BK Häcken på andraplats men med +11 i målskillnad mer. Nu återstår endast två matcher i serien innan det är dags för SM-slutspel.

IF Elfsborg – Malmö FF 3–0 (1–0)

Mål: 1–0 Noah Söderberg 31′, 2–0 Noah Söderberg 59′, 3–0 Noah Söderberg 74′

Startelva: 31. Sebastian Jonsson (mv), 2. Viktor Widell, 3. Gustav Broman (K), 4. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 11. Otto Vallentin, 18. Daniel Miljanovic
Ersättare: 1. Max Helge (mv), 9. Musa M’Benga, 13. Filip Gustafsson, 15. Mattias Mannerstål, 16. Besfort Zeneli, 17. Teodor Svensson, 19. Arvid Skantz