Avancemanget till division tre är nära efter en ny rungande seger – denna gång mot Toarpsalliansen. 

IF Elfsborgs damer ställdes på söndagen mot Toarpsalliansen i division 4. Fjärdeplacerade motståndarlaget hade bestämt sig för att det här inte skulle bli en enkel resa, och Elfsborg fick kämpa för att få hål på hemmalaget.
– Det var en rätt smal gräsplan där de krympte ytorna för oss, vilket gjorde det väldigt svårt, säger träna Joakim Carlsson.

Trots att hemmalaget stod upp på ett bra sätt lyckades Elfsborg få hål på hemmalaget både en och två gånger under första halvlek. Cornelia Andersson satte båda målen vilket gav en bra grund att jobba vidare på. I paus pratade laget om att låta motståndarna ha lite boll, försöka vända snabbt och komma till kontringar. Den taktiken blev lyckosam tämligen omgående. Sara Jardving gjorde 3–0 två minuter in i andra halvlek och minuten senare gjorde Cornelia Andersson sitt hattrickmål till 4–0.

Därefter blev det tufft för hemmalaget att stå emot Elfsborg. Olivia Gurtata gjorde 5–0 i 67′ minuten och satte därefter 6–0 i 75′ minuten. Gabriela Uddh blev matchens sista målskytt till 7–0 och därmed tre nya poäng in på kontot. Elfsborg tog därmed årets åttonde seger och är fortsatt hundraprocentiga. Lägg därtill en förkrossande målskillnad med 65-2 och tre poängs ledning inför sista matchen mot serietvåan Nittorps IK kommande lördag.
– Det ska mycket till att vi ska missa seriesegern men nu har vi en träningsvecka framför oss som kommer bli rätt intensiv, men sedan vara så redo vi kan inför lördagens match, avslutar Carlsson.

 

Toarpsalliansen – IF Elfsborg 0–7 (0–2)

Mål: 0–1 Cornelia Andersson 25′, 0–2 Cornelia Andersson 33′, 0–3 Sara Jardving 47′, 0–4 Cornelia Andersson 48′, 0–5 Olivia Gurtata 67′, 0–6 Olivia Gurtata 75′, 0–7 Gabriella Uddh 83′

Truppen:30. Sanna Öjersson (MV), 99. Rebecka Wikander (MV), 3. Fanny Johansson, 4. Cornelia Lind Kékesy, 5. Sara Isaksson, 6. Linda Westberg Carlsson, 7. Gabriella Uddh, 9. Cornelia Andersson, 11. Leann Nyström, 12. Ellen Larsson, 14. Donika Shala, 15. Ebba Nåfält, 16. Olivia Gurtata, 17. Sandra Steen, 18. Moa Skoglund, 20. Ebba Johansson, 21. Tea Skoglund, 77. Sara Jardving