IF Elfsborgs damlag blev på måndagskvällen klara för uppflyttning till division 3 nästkommande säsong!

Inför säsongen startades det historiskt första damlaget i IF Elfsborg. Laget gick in i division 4 med sikte att klättra uppåt i seriesystemet. Våren blev en underlig tid, men när säsongen väl drog igång stod det klart att serien skulle spelas som nio enkelmöten. När damerna på söndagen spelade sin åttonde  match inkasserade laget också sin åttonde seger, vilket gjorde serietvåan Nittorps IK U piskade att vinna måndagens match mot Kronängs IF, serietrean.

Det blev en tuff och tajt match där Kronäng tog ledningen, Nittorp kvitterade men före pausvilan hade Kronäng återtagit ledningen. I andra halvlek pressade hemmalaget på, men istället kunde Kronäng öka resultatet till 1–3. Nittorp fick en straff som de reducerade på, men närmre än 2–3 kom de aldrig.

Efter måndagskvällens resultat står det därför klart att IF Elfsborg är klara för avancemang som seriesegrare efter en imponerande första säsong. Inför sista matchen, där laget ställs mot just Nittorp, har laget chansen att gå helt rent i serien. Alldeles oavsett har laget redan nu stått för en stark bedrift och kan börja planera inför en än tuffare säsong nästa år.

Tränare Joakim Carlsson:

– Det känns givetvis väldigt skönt, det är det här vi har arbetat för att lyckas med under hela året. Nu ska vi träna på bra i veckan och ladda för att göra en riktigt bra prestation i säsongens sista match på lördag. Sedan får vi börja planera och fokusera på nästa säsong – det blir spännande att se hur vi ska göra en så bra säsong som möjligt i division 3.