200912 Elfsborgs Theo Lind under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan mellan Elfsborg och Häcken den 12 september 2020 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0026

Säkrat kontrakt efter sen bortaseger

Publicerad: 2020-09-27 17:49

Elfsborg tog en tung seger på bortaplan när Kalmar FF besegrades i slutminuterna.

Med tre raka förluster i bagaget åkte IF Elfsborgs U17-trupp genom de småländska skogarna, med destination Kalmar. För motståndet stod Kalmar FF, tabelljumbo som ännu inte tagit en enda poäng i årets serie. Därmed ett hemmalag som ville göra allt för att få sina första poäng mot ett Elfsborg som ville jaga nya poäng och komma på banan igen.

Det var också viktigt att ta tre poäng för att säkra en plats topp 10 i serien, och därmed undvika plats 11-14 som hade risk att flyttas ned inför kommande säsong efter spel i fortsättningsserie-C. Därför blev det såväl dramatiskt som viktigt, det som skedde på Gastens IP.

Elfsborg tog sig an matchen på ett bra sätt, pressade Kalmar och lyckades även ta ledningen i första halvlek när Andrés Lindberg gjorde 1–0 efter 22 minuter. Trots att det fanns fler chanser att göra mål var det en uddamålsledning som Elfsborg tog med sig in i halvtidsvilan.

I andra halvlek kom Kalmar ut och jagade kvittering, Elfsborg försökte parera så gott man kunde, men i 58′ minuten gjorde hemmalaget mål. Kvitteringen var ett faktum och Elfsborg fick börja pressa på offensivt igen för att säkra kontraktet. Det skulle också visa sig vara framgångsrikt då Theo Lind satte 2–1 i 81′ minuten. Kalmar jagade, men istället för kvittering kunde Carl Maurtizson göra 3–1 med två minuter kvar.

Tre poäng in på kontot och Elfsborg har därmed säkrat spel i fortsättningsserie-B, ett slutspel där lag placerade mellan 6-10 möts enkelmöten för att få fortsatt matchspel. Kontraktet säkrat även om det återstår en match nästkommande helg, på bortaplan mot IFK Norrköping.

Kalmar FF – IF Elfsborg 1–3 (0–1)

Mål: 0–1 Andrés Lindberg 22′, 1–1 58′, 1–2 Theo Lind 81′, 1–3 Carl Mauritzson 88′

Truppen:1. Alex Rahm (mv), 31. Carl Josefsson (mv), 2. Stefan Ceganjac, 3. Zakkar Alissa, 4. Otto Gustafsson (K), 5. Arian Sawsani, 6. Isaac Antonsson, 7. Carl Mauritzson, 8. Mohamed Adam, 9. Andrés Lindberg, 10. Max Sandberg Castro, 11. Theo Lind, 12. Adam Johansson, 13. Samuel Jansson, 14. Isak Edman, 15. Jonatan Johansson