Det blev en målglad tillställning när IFK Göteborg och IF Elfsborg möttes i ett västderby i årets sista grundseriematch. 

Elfsborgs U-trupp hade redan inför den sista matchen i serien, mer eller mindre säkrat andraplatsen. Då försprånget upp till BK Häcken på förstaplats var för stort, fick man istället sikta in sig på en bra insats att ta med sig in i slutspelet. Tredjeplacerade IFK Göteborg tog emot Elfsborg – och det blev en mycket jämn och bra match som så många gånger förr när dessa båda lag möts.

Det var gästerna som fick en drömstart när Jack Cooper Love satte 0–1 bara minuter in i matchen. En härlig öppning att jobba vidare på, men gästerna kunde kvittera i 21′ minuten vilket gav ett likaresultat som stod sig in i halvtidsvilan. Elfsborg ville givetvis fortsätta trumma på och fem minuter in i andra halvlek kunde Cooper Love göra 1–2 vilket gav en ny medvind i seglen för gulsvart.

Dock skulle det börja blåsa motvind när timman var spelad. Först satte IFK Göteborg kvitteringen till 2–2 på en frispark, och bara minuter senare tog hemmalaget också ledningen. Elfsborg ville dock annat, rullade igång matchen igen och spelade sig successivt närmre mot en kvittering, ett mål som också blev realitet med kvarten kvar. Målskytt? Jack Cooper Love som satte sitt tredje för dagen och sitt elfte för säsongen.

Matchen slutade 3–3 och Elfsborg kunde ta med sig en bra insats in i det som nu kommer bli jakten på SM-guld. Nu kommer IF Elfsborg ställas mot BK Häcken, IFK Göteborg, Halmstads BK och Malmö FF en en serie med enkelmöten. Det lag som vinner serien går vidare till SM-final och ställs mot den norra serievinnaren i fortsättningsserien.

Vi återkommer med information så snart matcherna är fastslagna.

IFK Göteborg – IF Elfsborg 3–3 (1–1)

Mål: 0–1 Jack Cooper Love 3′, 1–1 21′, 1–2 Jack Cooper Love 50′, 2–2 60′, 3–2 62′, 3–3 Jack Cooper Love 75′

Startelva: 31. Sebastian Jonsson (mv), 2. Viktor Widell, 3. Gustav Broman (K), 4. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 11. Otto Vallentin, 18. Daniel Miljanovic, Ersättare: 1. Max Helge (mv), 9. Musa M’Benga, 13. Filip Gustafsson, 15. Mattias Mannerstål, 16. Besfort Zeneli, 17. Teodor Svensson, 19. Arvid Skantz