En tuff utmaning väntade U-truppen när laget gästade Malmö, i jakten på SM-guldet. 

Efter en härlig seger mot IFK Göteborg i den första matchen i SM-slutspelet stod nu en ny tuff utmaning på programmet. Malmö FF på bortaplan brukar alltid vara tufft och tätt, lägg därtill att det handlar om otroligt viktiga poäng i ett SM-slutspel och ett hemmalag som minsann ville visa sig bättre än förlusten i Borås under serien.

Elfsborg var dock väl förberedda för vad som komma skulle. Laget tog sig an matchen på ett bra sätt och inledde starkt. Inför matchen hade laget pratat om att försöka såra Malmö på omställningar, något som också bar frukt efter 23 minuters spel. Bollvinst, omställning och mål av Jack Cooper Love, ett ledningsmål som också stod sig in i halvtidsvilan.

Tufft, tätt och jämnt

Totalt sett var det en jämn match som vägde lite fram och tillbaka om vem som hade initiativet. Elfsborg skapade ett antal chanser, Malmö likaså och de båda lagen hade bra perioder i matchen. Mot slutet av matchen tryckte MFF på och till slut fick de också hål på Sebastian Jonsson i mål. En frispark som gick rakt i mål i 89′ minuten innebar 1–1, vilket också blev slutresultat.
– Vi startade matchen bra, så även andra halvlek och skapade vassa chanser att göra ytterligare mål. Killarna jobbade stenhårt och mot ett bollskickligt Malmö gällde det att vara påkopplad och vara med hela tiden, att ha rätt fokus hela vägen vilket de hade, säger tränare Tobias Linderoth.

Straffavgörande – om det behövs

Då det blev oavgjort delade de båda lagen på poängen, men om det skulle stå mellan Elfsborg och Malmö vem som ska ta SM-finalplatsen så hade man också ett straffavgörande efter slutsignal. Det vann Elfsborg och har därmed en fördel när serien ska summeras. Två matcher återstår och nu är det hela 14 dagar innan nästa match, en hemmamatch mot Halmstads BK.
– Vi jobbar på som vanligt med en vanlig träningsvecka, enda skillnaden är att killarna får en helt ledig helg nästa vecka vilket kan vara bra för killarna. Det är bra att vila huvud och ben ibland, men därefter så har vi en matchförberedande vecka, avslutar Linderoth.

Elfsborg har fortsatt allt i egna händer då laget nu har fyra inspelade poäng på två matcher, och ska möta såväl Halmstads BK som BK Häcken avslutningsvis.

Malmö FF – IF Elfsborg 1–1 (0–1)

Mål: 0–1 Jack Cooper Love 23′, 1–1 89′

Startelva: 31. Sebastian Jonsson (mv), 2. Viktor Widell, 3. Gustav Broman (K), 4. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 16. Besfort Zeneli, 18. Daniel Miljanovic
Ersättare: 1. Max Helge (mv), 9. Musa M’Benga, 13. Filip Gustafsson, 15. Mattias Mannerstål, 17. Teodor Svensson, 19. Arvid Skantz, 20. Endrit Kutllovci