Ny match i P17 Allsvenskans fortsättningsserie väntade för Elfsborg som satte sig i bussen och åkte till Örebro. 

På lördagen var det dags för IF Elfsborgs U17-trupp att åka till en bortamatch som var tämligen långt bort. Örebro SK FK stod för motståndet och det var ett taggat hemmalag att visa att de minsann var bättre än vad senaste matchen visade, när laget förlorade med 5–1 på bortaplan mot Mjällby. Dock hade de också vunnit första matchen på hemmaplan och ville fortsätta att vinna på hemmaplan. Elfsborg hade bara hunnit spela en match inför denna, en match som laget vann med 3–2 över Jönköpings Södra IF på hemmaplan. Lagen möttes i början av september, även det i Örebro och en match som hemmalaget vann med 3–1.

I denna match kom Elfsborg ut bra och visade tämligen omgående att de ville ha ett initiativ i matchen. Laget tog tag i bollinnehavet, skapade chanser och låg på för att spräcka målnollan. Det var därför glädjande när Andrés Lindberg satte 0–1 bakom Örebro-målvakten efter halvtimman spelad. När laget såg ut att gå till halvtidsvila med ledning skulle hemmalaget istället vilja annat. På en hörna satte de 1–1 på stopptid och därmed oavgjort resultat inför andra halvlek.

Elfsborg ville fortsätta på samma linje, att använda bollinnehav och omställningar för att försöka såra Örebro. Men istället för ett gulsvart ledningsmål kom istället ett ledningsmål för hemmalaget med timman spelad, återigen på hörna som Elfsborg inte kunde värja sig emot. Gästerna spelade upp sig igen och fick ge sig ut på kvitteringsjakt, något som också resulterade i mål med strax över kvarten kvar. Gulsvart målskytt blev då Isaac Antonsson.

Fler mål blev det inte och Elfsborg fick nöja sig med en poäng i Örebro och är därmed fortsatt obesegrade i denna serie om fyra matcher. Näst på tur står Trelleborgs FF när de gästar Borås Arena kommande helg.

Örebro SK FK — IF Elfsborg 2–2 (1–1)

Mål: 0–1 Andrés Lindberg 32′, 1–1 45′, 2–1 59′, 2–2 73′

Truppen: Alex Rahm (mv), 31. Carl Josefsson (mv), 2. Stefan Ceganjac, 3. Otto Gustafsson, 4. Arian Sawsani, 5. Amer Jusic (K), 6. Filip Persson, 7. Isaac Antonsson, 8. Mohamed Adam, 9. Carl Mauritzson, 10. Theo Lind, 11. Andrés Lindberg, 12. Zakkar Alissa, 13. Jonatan Johansson, 16. Max Sandberg Castro