Trots ett stort antal chanser, främst för gästande IF Elfsborg, så slutade måndagskvällens allsvenska möte på Påskbergsvallen 0–0.

IF Elfsborg reste under måndagen de dryga nio milen till Påskbergsvallen i Varberg för match i allsvenskans 25:e omgång. Gästerna från Borås, som kom från en viktig seger hemma mot Kalmar FF i den senaste omgången, var på jakt efter tre nya poäng i jakten på en Europaplats.

Redan i den femte minuten vaskade IFE fram matchens första heta chans. Simon Olsson hittade från offensiv straffområdeslinje ut till den löpvillige Rami Kaib på vänsterkanten. Den senare satte på andra tillslaget in bollen i straffområdet – där Per Fricks snabba skottförsök stoppades i sista stund av en hemmaförsvarare och styrdes ut till hörna.

På just en hörna är Joseph Okumu bara två minuter senare inte långt borta från att trycka in ledningsmålet på nick från nära håll.

En av den första halvlekens allra hetaste chanser kom till på en omställning, och det redan innan klockan hunnit passera tio minuter. Simon Olsson tog hand om bollen strax utanför eget straffområde, spelade vidare till Jeppe Okkels som tillsammans med Rasmus Alm satt full fart framåt. Okkels satte sedan, från mittplan, kollegan Rasmus Alm i ett friläge. Men hemmalagets målvakt Stojan Lukic stod för en mycket stark räddning.

IF Elfsborg stod för de flesta chanserna den här regniga måndagskvällen. Just innan paus var Rasmus Alm sånär på att chippa in 0–1 – men det mållösa resultatet stod sig till pausvilan.

Dryga kvarten in i den andra halvleken byttes Robert Gojani in. Tio minuter senare vågade han sig på en riktig fräckis som höll på att sätta Di Gule i ledning. Från mittplan uppfattade han att hemmamålvakten tagit några kliv ut – och gick på skott. Skottet, som till en början såg ut att vara under kontroll för Varbergs målvakt, letade sig hela vägen till en ribbträff och studs ned precis framför mållinjen. Mycket nära – men än en gång höll sig bollen utanför nät.

Det var en sådan kväll, helt enkelt. Gästerna var utan tvekan värda minst ett mål den här oktoberkvällen, men när domare Granit Maqedonci satte pipan i munnen efter nästan 95 spelade minuter stod det alltjämt 0–0 på den där resultattavlan.

Nya tag redan på söndag. Då väntar toppkonkurrenten IFK Norrköping hemma på Borås Arena.

Varbergs BoIS–IF Elfsborg 0–0 (0–0)

Startuppställning (4-5-1): Tim Rönning–Johan Larsson, Joseph Okumu, Leo Väisänen, Rami Kaib–Rasmus Alm, Frederik Holst (59), Sivert Heltne Nilsen, Simon Olsson (90+1), Jeppe Okkels (71)–Per Frick

Ersättare: Mathias Dyngeland, Gustav Henriksson, Christopher McVey, Simon Strand, Jacob Ondrejka (71), Robert Gojani (59), Isaac Prince Kouame (90+1)

Varningar, IFE: Sivert Heltne Nilsen (24), Frederik Holst (28)