IF Elfsborgs målvakt Tim Rönning har testats positiv för Covid-19. Det var under tidig söndag morgon spelaren kände av symtom varpå han senare under dagen tog ett PCR-test (Corona-test) som visade positivt resultat i provsvaret.

–IF Elfsborg följer alla riktlinjer och de generella principer som gäller vid symtom. Tim kände av symtom och har efter test visat positiva resultat för Covid-19 men han mår nu bra och är isolerad och kommer att vara isolerad minst en vecka. Under gårdagen har samtliga spelare och ledare gjort ett antikroppstest för att vi ska få en bild om vi inom laget haft smittspridning tidigare under säsongen, säger lagläkare Matilda Lundblad.

Av säkerhetsskäl kommer herrlagets träningar under veckan vara stängda för media och andra utomstående till dess att något annat meddelas.