Under tisdagsförmiddagen besökte IF Elfsborg traditionsenligt Lekterapin på Södra Älvsborgs Sjukhus för att lämna över julklappar till alla barn. Varje år besöker vi barnen och ibland tar vi med oss dem i spelarbussen och kör till Borås Arena där de får titta på en allsvensk match med sina idoler. 

I år kunde vi av förklarliga själ inte träffa barnen. Den här gången tog vi spelarbussen med spelartruppen där vi möttes upp av personalen på sjukhusets parkering för överlämnande av julklapparna. -Det är alltid ett uppskattat besök för barn och personal när Elfsborgs spelare kommer och besöker oss. Det är ett fint samarbete vi har med Elfsborg, säger Anna Eklund, lekterapin på SÄS.

Det bjöds på godis och julklappar efter barnens önskelista, samt ytterligare en överraskning efter ett initiativ av spelartruppen.
–Vi kände att ett år som detta ville vi göra något extra för barnen på lekterapin. Tyvärr så var det ju omöjligt för oss att komma in och träffa barnen med tanke på pandemin, så därför bestämde vi oss för att skänka en summa pengar till –sjuka barns trevnad som förhoppningsvis kan ge dem lite extra glädje i form av att de kan köpa lite fler leksaker, fika eller åka på utflykter i framtiden. Vi ville visa att de finns i våra tankar och förhoppningen är att vi snart ses på Borås Arena igen, säger Samuel Holmén.

–Det här är en aktivitet som ligger oss alla i föreningen varmt om hjärtat. Jag blir stolt när jag ser engagemanget bland medarbetarna när vi planerade och sedan genomförde besöket i sann Vi tillsammans anda säger, Vedad Aganovic, CSR-ansvarig, IF Elfsborg.

Under tisdagens sjukhusbesök lämnade spelartruppen även över fika till 300 anställda på SÄS. Normaltsett brukar vi att bjuda på fika till alla medlemmar under våra medlemsmöten men i år prioriterades SÄS vårdpersonal – som en uppskattning för allt arbete de gör i vanliga fall och inte minst i dessa tider.

Här vill vi passa på att tacka våra samarbetspartners Mickson Företagsreklam AB, Café Orion och Bergkvara Buss för deras bidrag till dagens aktiviteter.