IF Elfsborg och Frederik Holst är överens om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2023.

Frederik Holst anslöt till föreningen sommaren 2018 från Holländska Rotterdam. På 66 Allsvenska matcher har han gjort fyra mål och tre assist. Dansken har under året som varit spelat majoriteten av matcherna i Allsvenskan.

26-åringen är mycket nöjd över förlängningen och är redo inför fler säsonger i den gulsvarta tröjan.
– Det känns jättebra. Vi har gjort en mycket bra säsong tillsammans och det ska bli spännande att fortsätta det arbetet, säger Frederik.

– Jag har trivts i Elfsborg ända sedan jag kom hit och jag trivs med grabbarna och ledarna i laget som jag känner bra nu. Jag har haft bra samtal med Jimmy och jag ser framemot att fortsätta hjälpa Elfsborg framåt, säger han.

–Frederik förkroppsligar det vi eftersträvar. Han tar sig an utmaningar med mod och har ambition att utvecklas. Han bytte position under året och har gjort det väldigt bra. Frederik kommer fortsätta att bidra med sitt energifyllda spel till IF Elfsborg, säger manager Jimmy Thelin.

–Vi trivs väldigt bra med Frederik som är en uppskattade person både på och utanför plan. I våra diskussioner har han verkligen visat att han delar de ambitioner vi har framåt och vi är glada att vi idag är överens om ett nytt avtal, säger Klubbchef Stefan Andreasson