IF Elfsborg har idag kommit överens med nederländska SC Heerenveen om en övergång för Rami Kaib. Vi tackar Rami för flera fina år i gulsvart och önskar honom ett stort lycka till i sin fortsatta fotbollskarriär.
– Det känns roligt. Sen såklart så är det väldigt blandade känslor. Jag har bott i Borås i åtta år, mitt professionella fotbollsliv startade här och har även bott med Simon under hela min tid så det är klart det är en speciell känsla. Sen är det viktigt att ta med sig att det också är detta man drömt om i hela sitt liv, att kunna få ta steget ut i Europa så nu gäller det att ta vara på den chansen. Extra roligt är såklart att Ibro är där som jag redan hunnit prata med inför övergången, berättar Rami.

Tillsammans med Ibro Dresevic och Simon Olsson flyttade Rami 2016 upp som lärling i A-truppen. Redan under sitt första lärlingsår gjorde han fem Allsvenska framträdanden. Det stora genombrottet kom säsongen 2018 då han under hela säsongen fick speltid och stort förtroende på sin vänsterbackposition. De senare åren har hans utveckling bara fortsatt och nu, 2020, är han redo att testa vingarna utomlands.
– Jag hoppas verkligen att jag får vara med så snart som möjligt. Jag var skadad nästan halva säsongen ifjol så det är klart att man har stort sug över att fortsätta spela matcher. Det ska bli en rolig utmaning, säger Rami.

Du debuterade säsongen 2016 borta mot Östersunds FK och tar nu med dig ett mål och fyra assist på 57 matcher i bagaget till Holland, hur skulle du se tillbaka på din tid i föreningen?
– Jag är nöjd med min karriär i Elfsborg, hade givetvis önskat att jag hade haft bättre statistik och bidragit till mer poäng. Sen har man åkt på skador och andra typer av motgångar där man fått jobba sig tillbaka, så i sin helhet är jag nöjd med vad jag åstadkommit här, säger han.

Fanns det tankar kring att stanna kvar eller kändes det som rätt möjlighet att flytta utomlands nu?
– IF Elfsborg har verkligen funnits där för mig under hela min utveckling. Så att låta kontraktet löpa ut och lämna gratis var aldrig ett alternativ för mig, speciellt när man är så ung som jag är och man kan hjälpa förening att ta emot en övergångssumma känns för mig som ett sätt att kunna ge tillbaka för allt man upplevt här, berättar Rami.

Fortsatta publikrestriktioner gäller och fjolåret fick vi tyvärr inte se någon publik på arenan. Men när du nu lämnar för nya äventyr, finns det något särskilt du skulle vilja förmedla till supportrarna?
-Ja, definitivt. Till supportrarna vill jag verkligen säga ett stort tack. Som spelare är det en morot att ständigt kunna få prata, få meddelanden skickade till sig och ha en härlig kommunikation med supportrarna. Så jag vill helt enkelt säga ett stort tack för allt de stöd jag mottagit under mina fyra år i herrlaget. Jag vill även vara tydlig när jag säger att denna föreningen och allt den står för kommer att finnas i mitt hjärta i resten av mitt liv, säger Rami.

Du lämnar en trupp och en ledarstab som du lärt känna under din tid här. Finns det något du skulle vilja tillägga?
-Ja, att Jimmy och ledarstaben har hjälpt mig oerhört mycket i min utveckling, främst skulle jag vilja säga det mentala. Han har alltid funnits där och jag känner att han har varit en stor bidragande faktor till min utveckling. Sen vill jag önska laget stort lycka till ute i Europa och hoppas att det går vägen för dem. Vill också tacka för alla minnen som jag kommer bära med mig hela livet, avslutar Rami.

-Rami, ytterligare en spelare som har haft tålamodet och beslutsamheten att ta sig igenom de utmaningar och delvis motgångar unga spelare ställs inför när de tar klivet ifrån ungdomslaget in i A-lagsverksamheten. Rami har verkligen gett allt och lite till för att bidra till IF Elfsborg, nu fortsätter hans resa och vi önskar honom lycka till, säger manager Jimmy Thelin.

-Vi är idag stolta och glada för Ramis skull men också för IF Elfsborg då vi kan konstatera att vi återigen har fostrat en ”egen” spelare som är redo för nya utmaningar i Europa,  säger Klubbchef Stefan Andreasson.

-Rami kommer givetvis att vara saknad med sitt sätt att vara både på plan och utanför. En fantastisk fin kille som alltid har ställt upp för föreningens bästa och på sin vänsterkant har han gjort en imponerande resa,  först i Elitlagen och sedan i A-laget. Vi önskar han all lycka till och säger också på återseende, avslutar Andreasson.