Emelie Hultin blir ny ordförande för IF Elfsborgs supporterförening Guliganerna. Emelie, som sedan barnsben haft IF Elfsborg som sitt stora intresse, ersätter Isak Edén som ordförande efter närmare fyra år på posten. Emelie ser fram emot utmaningen och ser på en ljus framtid.

-Det känns väldigt spännande. Jag har pratat med Isak och vi har haft kontakt för att göra själva övergången så bra som möjligt. Jag har fått ta del av information om vad som hänt under hans år och vad han suttit med för uppgifter, så här har dialogen varit väldigt positiv, berättar Emelie.

Emelie kliver nu in i en roll som medför mycket ansvar och ställningstagande till att kunna involvera supportrar på ett sätt som får samtliga att känna sig delaktiga i utvecklingen kring Guliganerna som helhet, men också IF Elfsborg.

-Uppgiften främst för mig här nu blir att mer eller mindre vara en framsida för Guliganerna, att kunna vara mottaglig och ständigt kontaktbar för att kunna svara och ställa vidare frågor som kan uppkomma från supporterhåll. Att få våra supportrar att känna sig involverade i gemenskapen där man får tycka till och prata om intresset som är IF Elfsborg. Sen vill jag jobba på med att kunna få in fler medlemmar och kontinuerligt få fram nya idéer som kan gynna både IF Elfsborg och Guliganerna, säger Emelie.

Det fortsatta arbetet med publik på läktaren fortsätter, med den rådande pandemin som är, menar Emelie att intresset svalnat lite från supporterhåll men hoppas kunna vända på det när utvecklingen sakta går framåt.

-Läget är som det är. Men jag har en drivkraft av att förhoppningsvis kunna få fler engagerade i arbetet som vi gör. Men skulle det vara som så att pandemin släpper längre fram så tror jag och känner att engagemanget kommer att trappas upp ännu mer. Det blir väldigt viktigt för oss nu i styrelsen att prata oss samman om vad vi har för mål inför året och framtiden, hur vi ser på föreningen i stort och vad vi främst vill fokusera på. Jag hoppas innerligt när allt väl drar igång igen att folk är taggade och vill börja gå på fotboll där man får känna den gemenskapen igen. Att tillsammans få vara glada, arga, gråta men framförallt jubla allt vad vi har tillsammans. Jag ser fram emot denna utmaningen och jag ska göra mitt yttersta för den föreningen vi alla älskar, avslutar Emelie.

Guliganernas styrelse: Emelie Hultin, Andreas Nilsson, Alma Proofh, William Kjellén, Alfred Johansson, Ander Larsson, Clara Tolfsson, Charlie Nätynki och Kalle Gyllander.