Matchen mot AIK missade han på grund av sjukdom. Till tisdagens match mot IFK Norrköping är Rasmus Alm tillbaka i truppen igen – och är minst sagt laddad.
– Alla är riktigt sugna på att spela, säger han.

Klockan 14.00 på tisdagseftermiddagen är det avspark på Platinumcars Arena. Det sista genrepet inför dess att Svenska Cupen därefter kickar igång mot slutet av veckan.

Rasmus Alm, som missade mötet mot AIK senast, är laddad inför uppgiften.

– Det känns bra. Jag var ju sjuk förra matchen så jag har bara gjort en träning inför denna. Men på den träningen kändes alla taggade, motiverade och riktigt sugna på att spela, säger han.

Vad tänker man inför ett möte mot IFK Norrköping?

– Det blir en tuff utmaning men en otroligt rolig match att spela. Det är mycket att bevisa den här matchen – och det får vi gå ut och göra helt enkelt.

Därefter väntar alltså tävlingsmatcher igen. Inte så länge sedan senast om man tar sig en titt i kalendern, men känslan är ändå att det nu gått en lång tid sedan man senast spelade tävlingsmatcher, menar Alm.

– Ja, det känns som verkligen som att det var riktigt länge sedan. Det blir spännande. Extra roligt såklart att spela mot mitt förra lag Degerfors IF.

Försäsongen har tuggat på bra med tuffa träningar blandat med träningsmatcher. Inför mötet mot IFK Norrköping känner Rasmus Alm att laget ligger bra i fas.

– Jag tycker det känns bra. Vi gnuggar mycket på vår spelidé, hur vi vill att folk ska se IF Elfsborg och att det ska vara ännu bättre än förra året. Än så länge känns det bra, men såklart blir det upp till bevis när väl tävlingsmatcherna börjar. Man ska ta alla matcher för att vinna, men såklart är det en annan grej när tävlingsmatcherna drar igång.

Hur känns den egna formen?

– Det har känts helt okej här i början. Man vill alltid mer såklart, men ändå ok. Varit sjuk några dagar som sagt, så nu är det bara på det igen!

IFK Norrköping–IF Elfsborg har avspark 14.00 och sänds på Discovery+.