IF Elfsborg och Jacob Ondrejka är överens om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2023.

I januari 2020 värvades den då 17-åriga Jacob Ondrejka från Landskrona BoIS efter en imponerande säsong i Division 1. Nu har den 18-åriga mittfältaren redan etablerat sig i IF Elfsborgs A-trupp och under sin debutsäsong i Elfsborgströjan hann han med att spela 21 allsvenska matcher. Nu är IF Elfsborg och Jacob Ondrejka överens om en förlängning av hans kontrakt.

-Beslutet att förlänga var inget svårt beslut alls. Jag trivs riktigt bra här. Första året har varit bra, jag trodde helt ärligt inte att jag skulle få spela så mycket som jag gjort vilket bara har varit ett plus i kanten. Men nu när man har fått spela så mycket vill man bara göra det ännu mer, nu blir nästa steg att helt enkelt jobba mig fram till att få starta i matcherna, säger Jacob.

Trots sin unga ålder har 18-åringen fått stort förtroende av manager Jimmy Thelin. Hela 21 matcher har det blivit i Allsvenskan 2020.

-Jimmy är en riktigt bra tränare som gett mig många chanser. Här gäller det för mig att tacka och ta emot och visa att jag förtjänar chanserna jag får.

-Jag trivs väldigt bra i laget. Nu har man ju fått lära känna samtliga och vi är mer eller mindre som en stor familj, säger Jacob.

IF Elfsborg är mitt inne i försäsongen inför Allsvenskan. På måndag väntar gruppspel i Svenska Cupen och Ondrejka är laddad.

-Det gäller för oss nu att fortsätta på samma spår som vi gjorde förra året. Att ha rätt inställning där vi går in i varje match fast beslutna om att vi ska ta tre poäng. Vi är ett topplag och det känns väldigt roligt att få vara en del i denna utvecklingen. Vi spelar fotboll för att vinna, ingenting annat, avslutar han.

 

Manager Jimmy Thelin. -Jacob hart haft en fin utveckling under 2020 och är en spelare vi tror mycket på. Hans målmedvetenhet och driv kommer hjälpa honom att fortsätta utvecklas för att bidra till IF Elfsborg.

Klubbchef Stefan Andreasson. -Vi var väldigt stolta och glada när Jacob valde IF Elfsborg inför säsongen 2020 och det är samma känsla nu när vi redan är överens om en förlängning av hans nuvarande avtal. Det visar att vi har en miljö där man både trivs och utvecklas som person och som fotbollsspelare.

 

Jacob Ondrejka
Född: 2 september 2002
Position: Mittfältare
Moderklubb: BK Landora
Tidigare klubbar: BK Landora, Landskrona BOIS