IF Elfsborg välkomnar den 23-åriga försvararen Maudo Jarjué från Österrikiska Austria Wien. 

Under torsdagen anlände Maudo till Sverige och Borås för läkarundersökning och påskrivning av kontrakt.

-Det känns jättebra och jag är glad att vara på plats. Jag har sett en del matcher med Elfsborg och jag har pratat med många om klubben. Man ser att laget har höga ambitioner, alla i laget vill spela och jobbar hårt och fightas. Det är ett bra lag och det är därför jag är här, säger Maudo.

Maudo som trots sin unga ålder har lång erfarenhet av spel på hög nivå säger såhär om sig själv som spelare.

-Jag är en central försvarare, tror på mig själv och har höga ambitioner och stora mål. Ger alltid 100 procent av mig själv på träning och match. Är stark fysiskt och snabb.

Han är född i Gambia i staden Serrekunda men har också medborgarskap i grannlandet Guinea-Bissau. För Maudo Jarjué var Portugal det första stoppet i europeisk klubbfotboll. Från 2016 fram till sommaren 2017 spelade Jarjué i portugisiska Gil Vicente FC. 2018 värvades han till den azerbajdzjanska klubben Sabail FK. Där spelade han över 40 matcher i högstaligan och tog bland annat laget till en bronsplats 2018. Året därpå fick den österrikiska storklubben Austria Wien upp ögonen för mittbacken och i juni 2019 anslöt han till klubben som han spelat för sedan dess.

Se intervjun med Maudo i spelaren nedan.

Manager Jimmy Thelin om värvningen: -Maudo är en mittbacksprofil som har egenskaper för att passa in i vår spelmodell. Är tävlingsinriktad, duellstark, snabb och skicklig på att täcka stora ytor. Maudo kommer att tillföra kvalitet till laget direkt och vi ser även en stor utvecklingspotential i honom. En noggrann scouting och bra arbete av vår förening har möjliggjort den här övergången.

Klubbchef Stefan Andreasson: -Det känns väldigt bra att idag kunna presentera en spelare av Maudos kaliber till IF Elfsborg. Maudos namn har funnits en längre tid på vår lista när vi önskat att förstärka vår trupp med ytterligare en försvarsspelare. Efter bra diskussioner med Austria Wien och en vilja från spelaren att komma till oss har vi nu lyckats hitta en lösning.

-Vi är överens om ett lån för säsongen 2021 men vi har redan nu säkerställt en köpoption och personligt avtal till säsongen 2024 ut. Maudo ansluter direkt till vår trupp, sedan återstår en del administration innan han är helt spelklar för IF Elfsborg, säger klubbchef Stefan Andreasson.

 

Maudo Jarjué
Ålder: 23

Född: 30 september 1997
Position: Mittback
Längd: 189 cm
Tidigare klubbar: Gil Vicente, FK Sabail, Austria Wien.