210222 Elfsborgs Simon Strand under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Elfsborg och Degerfors den 22 februari 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0065

Simon Strand vill ta revansch: ”Vi har mer att visa upp”

Publicerad: 2021-02-27 11:20

Det blev förlust i Svenska Cupen-premiären mot Degerfors IF. På söndag väntar Utsiktens BK i den andra gruppspelsmatchen. Då finns inget annat än seger i sikte för Simon Strand och IF Elfsborg.
– Vi kan bättre, säger han.

Degerfors vann måndagens möte med uddamålet, 0–1, och Simon Strand kan några dagar senare summera insatsen som så att det fanns mer att hämta av laget.

– Kvalitetsmässigt var vi nog inte riktigt med. Vi hade ändå så pass bra lägen för att vinna matchen. Sedan får de det målet som ställer till det lite, då backar de hem och det blir svårare för oss. Men totalt sett så kändes det som att vi inte riktigt var där helt och hållet. Vi har mycket mer att visa upp. Vi kan bättre, säger Simon Strand som var så när på att skjuta in kvitteringen mot slutet:

– Ja, jag hade dragit iväg några skott innan, men alla de var så dåliga. Men det var synd. Jag fick till det här skottet och fick bollen långt ned i hörnet, men målvakten gjorde det bra. Och det är ju faktiskt så att det alltid finns ett lag på andra sidan, och vissa gånger gör de också saker bra. Men summa summarum kan man tycka att vi ska vinna den matchen. Det är bara att ta nya tag och blicka framåt mot nästa.

Hur har det känts för egen del så här långt?

– Jag tycker att jag har mycket mer att ge. Det finns fortfarande lite tajming och sådant som kommer komma. Nu var det här första 90-minutaren jag spelade på jag vet inte hur länge. Det kändes ändå skönt att få 90 minuter i benen och känna att man håller och att man inte mattas av. Man har som sagt mycket mer att ge, både jag och hela laget. Det gäller att komma tillbaka till det vi hade förra året. Det är fortsatt tidigt på säsongen och vi alla känner det kommer mer och mer. Och för egen del känner jag likaså att successivt känns träningarna bättre och bättre för varje dag.

Nästa match spelas som sagt redan på söndag. Svenska Cupen rullar vidare och det med match borta mot Utsiktens BK. Ett lag som också föll i den första gruppspelsomgången.

– Det känns bra inför den matchen. Vi har haft bra träningar här nu och vi känns redo. Det finns bara att vi ska vinna de här två matcherna i cupen, sedan får man ta det därifrån. Vi kan inte styra övriga resultat. Vi får vinna våra matcher och hoppas att resultaten går positivt för vår del. Vi hade samma läge i fjol och då gick vi vidare, så man ska ändå vara optimistisk i sitt sätt att tänka, säger Simon Strand.

Han avslutar:

– Det är aldrig kul att förlora, inte ens på träning. Vi alla vill alltid vinna. Man tar inte en förlust med en klackspark, oavsett om det är träning eller match. Det är bra tryck på träningarna och alla känner en stor revanschlusta.

Utsiktens BK–IF Elfsborg sparkas igång på söndag klockan 17.00. Matchen sänds på C More.

Huvudpartners