210306 Elfsborgs Simon Strand jublar med lagkamrater efter 3-1 under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Elfsborg och Falkenberg den 6 mars 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0069

IF Elfsborg segrade i gruppspelets sista match

Publicerad: 2021-03-06 16:58, Uppdaterad 2021-03-06 17:01

IF Elfsborg kunde i den avslutande omgången i Svenska Cupen besegra Falkenbergs FF. Hemmalagets mål gjordes av Rasmus Alm, Johan Larsson och Simon Strand. Segern räckte dock dessvärre inte till avancemang.

Under lördagen var Falkenbergs FF på besök på Borås Arena för gruppspelet i Svenska Cupens allra sista omgång. Nu skulle det avgöras vilket lag som skulle lyckas avancera vidare till kvartsfinal. Degerfors var det lag som inför den sista omgången toppade grupp 2 – och därmed hade övriga lag inte något i egna händer.

För IF Elfsborgs del handlade det oavsett om att besegra Falkenbergs FF för att ha chansen. Redan från start tog man tag i det här mötet och man gav inte motståndarspelarna mycket utrymme alls.

Redan i matchens sjunde minut hade Marokhy Ndione, som tog hand om anfallspositionen i den här matchen, en nick i mål. Men flaggan var höjd från den assisterande domaren och målet dömdes därmed bort för offside.

Men målet skulle komma – och det i matchens 30:e minut. Återigen var Marokhy Ndione i allra högsta grad involverad. Med stor styrka dundrade han framåt mot mål samtidigt som han höll undan motspelare runtom sig. Han lyckades ta sig hela vägen fram till ett skottläge, och fick likväl iväg ett avslut mot mål. Bollen träffade klockrent i stolpen och studsade därefter ut till Rasmus Alm som från nära håll kunde rulla in ledningsmålet.

IF Elfsborg gick sedan till halvtidsvila i ledning. Men starten av den andra halvleken blev inte lika lyckad som avslutningen av den första. Gästande Falkenberg lyckades nämligen kvittera omgående genom Adam Bergmark Wiberg.

Glädjen skulle dock bli ytterst kortvarig för det rödklädda bortalaget. Istället kunde Johan Larsson, efter fint förarbete, nicka in 2–1 och återigen sätta IFE i förarsätet.

Kort efter satte vindsnabbe Rasmus Alm fart framåt och nåddes av lång svepande djupledsboll. Alm var den, i fajt med två försvarare, som nådde bollen först, men Falkenbergs målvakt Viktor Noring var vaket ute och tog därefter hand om bollen.

Manager Jimmy Thelin valde under den andra halvleken att göra dubbelbyten två gånger om. I ett första skede var det Jacob Ondrejka och Jack Cooper-Love som äntrade planen. Senare var det Prince-Isaac Kouames och Robert Gojanis tur.

Inbytte Jacob Ondrejka fick under sluttampen ett alldeles ypperligt läge att punktera den här matchen. IF Elfsborg vann bollen och ställde om. Simon Strand kunde från sin vänsterposition upptäcka att Ondrejka var på väg att springa sig fri i straffområdet från motsatt håll. Inlägget hittade Ondrejka – men en felträff från nära håll gjorde att avslutet blev för högt.

Simon Strand hade däremot verkligen siktat in sig. Kort efter var det hans tur att springa sig fri och efter att ha serverats en passning i rätt läge från Robert Gojani pricksköt han in 3–1 i matchen.

Men det skulle inte vara klart där. Den här gången var det Falkenbergs tur att replikera snabbt – och återigen var det genom Adam Bergmark Wiberg.

Därefter var det däremot färdigspelat. Matchen slutade 3–2 och seger för IF Elfsborg. Trepoängaren räckte dock inte till en gruppseger, och därmed är cupäventyret över för den här gången.

IF Elfsborg–Falkenbergs FF 3–2 (1–0)

Målen: 1–0 Rasmus Alm (30), 1–1 Adam Bergmark Wiberg (48), 2–1 Johan Larsson (50), 3–1 Simon Strand (87), 3–2 Adam Bergmark Wiberg (89)

Startuppställning (4-5-1): Tim Rönning–Johan Larsson, Christopher McVey, Joseph Okumu, Simon Strand–Rasmus Alm, André Römer (90), Frederik Holst (78), Noah Söderberg (63), Jeppe Okkels (63)–Marokhy Ndione (78)

Ersättare: Mathias Dyngeland, Gustav Broman, Kevin Holmén (90), Robert Gojani (78), Jacob Ondrejka (63), Prince-Isaac Kouame (78), Jack Cooper-Love (63)