Äntligen vankas seriepremiär i U21 Allsvenskan för IF Elfsborgs del när GAIS står för motståndet under tisdagen. 

Det är över ett år sedan det spelades match i U21 Allsvenskan för IF Elfsborgs del. Serien ställdes in men nu är det en annan bedömning än då. I år får U21-serien spelas med premissen att det ska vara majoritet av A-lagsspelare för att matchen ska spelas. Därmed är upplägget att A-laget ställer en trupp på benen, och U-truppen fyller sedan upp platserna som saknas.

Elfsborg skulle spelat sin premiärmatch för ett par veckor sedan mot IFK Göteborg, men då fick inte IFK ihop tillräckligt med A-lagsspelare och därmed kunde inte matchen spelas. Nu står istället ett annat Göteborgslag för motståndet när GAIS gästar i den andra omgången.
– Det känns bra på alla plan att äntligen få spela match. Vi tränar för att klara att kunna spela och coacha i matchmiljö och nu ska vi äntligen få se vad som funkar och inte, säger U-truppens tränare Emir Bajrami.

”Får tänka till”

Det är hans första match som huvudtränare för U-truppen och han ser verkligen fram emot det. Upplägget är att Jimmy Thelin och ledarstaben i A-truppen skickar en trupp spelare, därefter får Emir fylla på med sina killar i U-truppen, men det får inte vara för många U-truppspelare.
– Får jag åtta A-lagsspelare så kan jag bara ta med sju U-truppspelare, då det ska vara majoritet A-lag, så det är något jag får tänka till kring, fortsätter Emir.

Oviss premiär väntar

En tävlingspremiär kan vara spännande och ovisst nog, men än mer ovisst blir det när det inte ens finns träningsmatcher i ryggen.
– Det svåra är att bara träna och träna och inte ha några matcher, man vet inte vad som sitter och inte. Vi jobbar med alla moment men bara i kortare perioder, inte över 90 minuter match så det ska bli spännande. Nu när det dessutom blir många A-lagsspelare så får U-truppspelarna analysera sin position, se och lära från nära håll hur A-lagsspelarna spelar vilket är nyttigt. Det jag vill se är en bra prestation, och det brukar allt som oftast leda till bra resultat, avslutar Emir.

Truppen mot GAIS:

Mathias Dyngeland (mv), Ludvig Målberg (mv), Johannes Abdulahad, Leo Väisänen, Gustav Broman, Oliver Zandén, Teodor Svensson, Stefan Ceganjac, Kevin Holmén, Robert Gojani, Noah Söderberg, Besfort Zeneli, Filip Gustafsson, Jacob Ondrejka, Ahmed Qasem, Jack Cooper Love, Theo Lind, Isaac Antonsson