Det blev en målglad premiärmatch när IF Elfsborg vann med hela 5–2 mot GAIS i U21 Allsvenskan. 

På tisdagseftermiddagen var det äntligen dags – tävlingsmatch och seriepremiär för IF Elfsborg i U21 Allsvenskan Mellersta 2021. Över ett år hade gått sedan Elfsborg spelade sin senaste U21-match, nu var det hemmamatch mot gästande GAIS som stod på schemat.

Precis som förutsättningarna gav skulle det vara en majoritet av A-lagsspelare, vilket gjorde att Elfsborg ställde ett starkt lag på benen vid matchstart. Elfsborg kunde ta ledningen efter kvarten spelad när Kevin Holmén satte 1–0, vilket givetvis var en härlig start. Drygt tio minuter senare lyckades GAIS kvittera, men i 37′ minuten kunde Robert Gojani göra 2–1 vilket gav en ledning in i pausvilan.

Elfsborg vassare chansmässigt
I andra halvlek tog det bara ett par minuter innan Jacob Ondrejka kunde utöka ledningen till 3–1, men tvåmålsledningen stod sig bara i två minuter innan ytterligare en reducering kom från GAIS – men närmre än så kom aldrig Göteborgslaget. Spelmässigt var det en rätt jämn historia vid bedömning av bollinnehav exempelvis, men chansmässigt var Elfsborg snäppet vassare. Det gav också utdelning när Jack Cooper Love satte 4–2 med lite över 20 minuter kvar, och i slutet kunde Jacob Ondrejka göra slutresultatet till 5–2.

Elfsborg kunde därmed knipa tre poäng, Emir Bajrami fick stå med en seger i debuten som huvudtränare och Elfsborg kunde glädjas åt en seger.
– Det var en bra match och prestation. Många av spelarna hade inte spelat tillsammans men både inställningen och resultatet var riktigt bra. Sett till chanserna speglar kanske slutresultatet matchen, men sett till bollinnehav var det mer jämnt även om vi var vassare, säger Emir Bajrami.

Fina mål och bra prestation
Inför matchen visste Bajrami inte riktigt vad han skulle kunna förvänta sig av sitt lag för dagen, men ett antal fina mål uppkom.
– Många av målen är fina kombinationsmål med instick och avslut, fortsätter Bajrami.

I andra halvlek fick flera U-spelare chansen att visa upp sig bland A-lagsspelarna, en chans som de tog.
– De växte in i det och faktum var att GAIS ställde mer eller mindre bara A-lagsspelare på planen i andra halvlek, medan vi gjorde tvärtom och tog ut ett antal. Ändå vann vi andra halvlek och killarna gjorde det bra.
En annan spelare som också gjorde comeback efter skadefrånvaro var Leo Väisänen, som fick en halvlek med matchtempo.
– Leo var kanonbra verkligen. Han visade än en gång hur positionssäker han är, rejäl i försvaret och riktigt bra i kommunikationen, det var riktigt kul att se, avlastar Emir Bajrami.

 

IF Elfsborg – GAIS 5–2 (2–1)
Mål: 1–0 Kevin Holmén 15′, 1–1 26′, 2–1 Robert Gojani 37′, 3–1 Jacob Ondrejka 47′, 3–2 49′, 4–2 Jack Cooper Love 67′, 5–2 Jacob Ondrejka 82′
Startelva: 1. Mathias Lønne Dyngeland (mv), 4. Johannes Abdulahad, 11. Ahmed Qasem, 14. Jacob Ondrejka, 15. Leo Väisänen, 16. Robert Gojani, 22. Kevin Holmén, 25. Jack Cooper Love, 28. Noah Söderberg, 29. Oliver Zandén, 32. Gustav Broman (K)
Ersättare: 30. Ludvig Målberg (mv), 2. Teodor Svensson, 7. Besfort Zeneli, 8. Filip Gustafsson, 18. Stefan Ceganjac, 19. Isaac Antonsson, 20. Theo Lind