200830 Malmö FFs Sören Rieks och Elfsborgs Frederik Holst under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Elfsborg den 30 augusti 2020 i Malmö. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0028

Frederik Holst laddad inför Malmö FF: ”Alltid bra matcher”

Publicerad: 2021-03-12 17:04

Under lördagen ställs IF Elfsborg mot Malmö FF hemma på Borås Arena – två gånger om. Frederik Holst ser både fram emot att ställas mot den svenska mästaren och därefter den fortsatta förberedelsetiden inför allsvenskan 2021.

Lagom till jul i fjol stod det klart att Frederik Holst blir IF Elfsborg trogen även över kommande år. Dansken, som anslöt från holländska Sparta Rotterdam sommaren 2018, har gjort en spännande resa i Di Gule med bland annat en lyckad positionsförändring till innermittfältare. En position som han verkligen trivs i.

– Det känns roligt och jag har blivit mer och mer bekväm där. Det är klart att man kan bli bättre på vissa saker, men det vet jag om och jag tränar på det varje dag. Min ambition är att bli den bästa mittfältaren i allsvenskan i år, säger Frederik Holst.

Den senaste matchen laget spelade var mot Falkenberg i Svenska Cupens allra sista gruppspelsomgång. En 3–2-seger blev det – men ändock inget avancemang från grupp 2. Istället var det Degerfors som knep förstaplatsen.

– Det var supertråkigt att det inte blev en förstaplats. Vi visste om innan matchen att det enda vi kan göra är att se till att bara ta tre poäng och en vinst, och så skulle vi få se vad som hände med Degerfors och Utsikten. Supertråkigt men skönt med vinst och lite mål. Nu måste vi bara förbättra defensiven, vilket vi jobbar för varje dag.

På innermittfältet i segermatchen spelade förutom Frederik Holst två för året nya spelare i a-laget. Noah Söderberg från de egna leden och nyförvärvet André Römer. Den sistnämnda känner Holst till väl från Danmark – och tycker både nyförvärven utifrån och underifrån bidrar med mycket härlig energi i truppen.

– Ja, det tycker jag. De har kommit in i laget bra, och de unga grabbarna från U19 kommer in med mycket energi och kör på hårt på träning. Det känns skönt med ny energi.

Nu väntar alltså Malmö FF härnäst i två stycken träningsmatcher. Möten som 26-åringen ser fram emot både av en och två anledningar.

– Alltid roligt roligt att spela mot de stora lagen. Varje gång mot Malmö är det bra matcher, det är två topplag. Sedan är det lite extra motivation att besegra danskarna från Malmö, ha ha. Det blir lite matchen i matchen. Jag ser supermycket fram emot det. Det är viktigt både personligt och för laget att vinna, men framför allt ska det bli roligt med en toppmatch. Hoppas det kommer gå bra. Förra året tog vi fyra av sex poäng mot dem, så vi går in med en skön känsla, säger han.

Och hur känns formen för egen del?

– Det känns bra faktiskt, och det blir bara bättre och bättre ju närmre vi kommer allsvenskan. Kroppen känns bra och spelmässigt känns det bra. Det är inte så mycket annorlunda sedan förra året. Det är egentligen bara att köra på och också se till att göra det ännu bättre.

IF Elfsborg–Malmö FF
Lördag 13 mars, 15.00 och 17.15 (två matcher)
Discovery+ Sport sänder den första träningsmatchen klockan 15.00. Sändningsstart 14.50.
BT.se sänder den andra träningsmatchen. Avspark 17.15.

Huvudpartners