IF Elfsborg kan med glädje informera om att föreningen är överens med Simon Olsson om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2025.

Simon Olsson som anslöt till föreningen som 16-åring har gjort resan från ungdomslagen till att få debutera i A-laget som 19-åring. Han har efter fem år i A-laget utvecklats till en erfaren allsvensk spelare med sina 106 allsvenska matcher trots sin unga ålder. Den kreativa mittfältaren visade en upp fin form under 2020 och blev efter säsongen utvald till årets spelare i IF Elfsborg.

23-åringen kände inga tvivel om att förlänga kontraktet och vill vara med och ta Elfsborg till nya framgångar.

– Det känns riktigt bra att ha skrivit på en kontraktsförlängning med Elfsborg. Jag vill spela utomlands någon gång i min karriär, men när jag fick den här möjligheten att förlänga mitt kontrakt så var det bara och tacka ja. För det är vad jag har velat från början, säger en glad Simon Olsson.

Simon ser tillbaka på tiden som har gått sedan han kom upp i A-laget med glädje och ser framemot att skapa nya glädjerika minnen i Elfsborgströjan.

– Det har varit en väldigt lärorik och kul period i mitt liv, allt från att bo på Kulan till att börja spela i A-laget och få vara med om de stora matcherna. Jag har fått vänner för livet och trivs verkligen som fisken i vattnet här i Elfsborg. Alla i truppen, alla tränare, alla ledare och alla på kansliet har alltid varit trevliga och velat väl, säger Simon.

Vad ser du framemot under den här närmaste tiden?

– Nu när vi ska få spela i Uefa Europa Conference League så vill jag verkligen hjälpa laget till att gå så långt som möjligt i turneringen. Det är något jag verkligen ser framemot och som jag tror kommer bli hur kul som helst. Men i första hand nu gäller det att göra en så bra säsong som möjligt, men det hade varit fantastiskt att få vinna ett SM-guld med Elfsborg, säger Simon med ett leende på läpparna.

Efter en stark säsong 2020 för både honom och laget, så vill Simon Olsson trots sina fyra mål och fem assists från sin mittfältsposition utveckla sitt spel ännu mer och bidra med fler poäng till laget.

– Även om det blev några mål och assists så kan jag inte vara nöjd med det. För man kan alltid utvecklas som spelare och det finns många saker jag vill fortsätta utveckla i mitt spel. Att göra mer mål och sätta mina lagkamrater i fler bra målchanser är en del av det men jag vill utveckla hela mitt offensiva spel, berättar Simon.

Inför säsongen 2021 kommer Simon Olsson att bli Elfsborgs nya nummer tio, då han byter tröjnummer från nummer 18 till nummer 10.

– Det har alltid varit en dröm att ha nummer 10 på ryggen. Då det är ett speciellt nummer som många stora fotbollsspelare har haft. Nu när ingen annan har den heller så tog jag möjligheten att byta. Jag tänkte att den kan ju inte ligga där och damma. Men jag kommer få bevisa att jag förtjänar den, avslutar Simon Olsson med.

Manager Jimmy Thelin:

– Föreningens långvariga kontinuitet och tydliga identitet har bidragit till en trygg och utvecklande miljö för våra spelare och som gör att våra spelare växer och gör bra ifrån sig. Simon Olsson har tagit stora steg och har utvecklats mycket under sin tid i IF Elfsborg och det känns fantastiskt att han med sina egenskaper har förlängt sitt avtal, säger manager Jimmy Thelin

Klubbchef Stefan Andreasson:

– Vi är stolta och glada att vi är överens med Simon om ett nytt avtal. Vi ser detta som ett ytterligare bevis på att det sätt vi arbetar på fungerar och att det finns en stor tilltro mellan oss som förening och våra spelare.

– Självklart har det funnits intresse från andra klubbar kring Simon under åren men varje gång har vi haft en bra dialog om att det inte känts rätt just då. Även om Simon gjorde ett imponerande 2020 så tror vi gemensamt att Simon kan utvecklas ytterligare hos oss för att sedan gå vidare i karriären utomlands, till rätt klubb och på rätt sätt som så många andra gjort, säger klubbchef Stefan Andreasson.